Trije recepti za pustno cvrtje v zadnjem hipu
Odpri galerijo
A+ A-
Vas je pustno rajanje letos prehitelo? Brez skrbi, jutri je še en dan in vi lahko popravite vtis. Tamara Ružić je pripravila tri ideje za vse, ki boste cvrli v zadnjem hipu.
… Tamara o krofkih iz listnatega testa: »Vsekakor so drugačni kot kvašeni. Zunaj zelo hrustljavi, sredica pa je fino razlistana.«
… o cvrenju listnatega testa: »Moram priznati, da sem bila v dvomih, ko sem prvič cvrla listnato testo, ki ga sicer obožujem, da bo premastno, saj že samo vsebuje veliko maščobe. Moramo pa ujeti tisto pravo temperaturo. Olje mora biti dovolj segreto in krofke moramo ocvreti kar hitro.«
… o pisanih krofkih in nasploh barvi hrane: »Da, hrana na krožniku mora biti privlačna in barvita, tudi tista vsakdanja. Jedilne barve pa uporabljam zelo redko. Kot vidite, gre za živahne pustne krofke, pri katerih nekaj kapljic jedilne barve pride prav in s tem ni nič narobe.«
… o ocvrtih bananah, ki bodo koga tudi zavedle, ker bo pričakoval miške: »Seveda, če že cvremo, zakaj ne bi uporabili tudi sadja.«
… o prelivu iz medu na ocvrtih bananah: »Ali bo kombinacija morda presladka, je odvisno od samega jedca, kako sladko mu ustreza.«
… o tem, ali gre pri testu za churrose lahko kaj narobe: »Ne bi smelo biti težav. Testo je kompaktno, a gladko in mehko. Lažje pa ga bomo iztiskali, če bo mlačno oziroma toplo.«
… o svojem odnosu do pusta: »Včasih sem se ga veselila zaradi mask, seveda, danes pa nanj bolj gledam s kulinaričnega vidika, če že.«
Preverite spodje recepte!
Ocvrte banane
Churros s slanim karamelom
Listnati krofki s pisanim oblivom
Preverite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili
Datum Objave: 4.3.2019 ob 08:03