Viralni recept za krompir, ki se pripravlja 15 ur
Odpri galerijo
A+ A-
Kako dober mora biti rezultat, da bi se bili s krompirjem pripravljeni ukvarjati kar 15 ur?
Danes zato nadaljujemo z novo pogruntavščino, ki smo jo zasledili na družbenih omrežjih, a tokrat smo do nje precej skeptični. Priprava jedi namreč zahteva kar 15 ur. Avtorica videa sicer obljublja, da je vredno, rezultat naj bi bile namreč božansko hrustljave krompirjeve paličice, ki se kar topijo v ustih.
Le kaj bi lahko s krompirjem počeli 15 ur, se sprašujete? Seveda ne gre za čas aktivne priprave – največ tega nam bo vzelo hlajenje slojev lističev, ki jih zložimo v pekač, obtežimo in za več ur postavimo v hladilnik. Ste za to, da damo receptu priložnost?
Če ste na zgornje vprašanje odgovorili pritrdilno, naj vam postrežemo z napotki priprave, ki gre takole: krompir najprej olupimo in s pomočjo mandoline naribamo na tanke lističe. V posodi jih solimo in prelijemo z mastjo živalskega izvora. V videu avtorica uporabi govejo, lahko pa posežete tudi po svinjski. Najverjetneje bi se lahko poslužili tudi oljčnega olja, a bo okus končnega izdelka manj intenziven. Vse skupaj dobro premešamo, nato pa v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, lističe zložimo v lično skladovnico. Slednjo še prekrijemo s papirjem in obtežimo s konzervami. Pekač postavimo v hladilnik, kjer naj krompirjeva zloženka počiva toliko časa, da se mast popolnoma strdi.
Zloženko nato prevrnemo iz pekača, jo narežemo na paličice in ocvremo v vročem olju, da so njihovi robovi zlato rjave barve. Popivnamo s papirnatimi brisačkami in postrežemo z najljubšo omako.
Preberite še: To je ena najboljših in najbolj preprostih slovenskih krompirjevih jedi
Fotografija: arinahabich/Getty Images
Datum Objave: 16.11.2022 ob 07:11