Odprta Kuhinja

Vrhunska korenčkova marmelada z marelicami

Korenckova marmelada
Odpri galerijo
A+   A-
To pa je recept za tiste, ki znajo uživati!Ponovno obujen recept za korenčkovo marmelado, ki ne sme manjkati kot nadev v korenčkovi torti in tistih čudovitih jogurtovih žepkih iz otroštva.

Sestavine  • 500 g korenja

  • 3 marelice

  • 300 g sladkorja

  • sok velike limone

  • lupinica 1 limone

  • vaniljev strok po želji

  • 3 žlice ruma


Priprava


1. Korenje očistimo in naribamo na drobno (obvezno na drobno)!

2. V kozico stresemo korenje, marelice in 300 g sladkorja in začnemo kuhati. Trajalo bo slabo uro.

3. Čez približno 10 minut dodamo sok in drobno nastrgano lupinico limone ter kuhamo kot vse marmelade na srednje visoki temperaturi in redno mešamo, da se ne prime na dno posode.

4. Proti koncu prilijemo rum, pokuhamo do konca in z vročo marmelado napolnimo sterilizirane kozarce. Navijemo pokrovčke in pustimo, da se počasi ohladi.
Namig: Če je korenček sočen, bo spustil precej tekočine in se bo tak pokuhal in zmehčal, sicer bo dolgo ostal kompakten. Če je korenje bolj suho, mu na začetku dodajte približno 0,5 dl vode.

Priporočamo še: Vse, kar moramo vedeti, da kuhanje marmelade uspe
Datum Objave: 10.7.2020 ob 11:07

Več iz te teme:

marmelademarelicemarmeladakorenčkova marmeladakorenček

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.