Odprta Kuhinja

Zelenjavni rižev narastek

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Hitro pripravljena jed s sezonsko zelenjavo in rižem, ki je prava uteha.


Priprava: 15 minut, čas peke: 20 minut.

Sestavine



  • 400 g riža

  • 2 korenčka, 2 bučki (ali večji brokoli, cvetača, blitva ...)

  • 2 jajci

  • 150 g poltrdega sira

  • sol

  • začimbe po lastni izbiri


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Riž skuhamo posebej v vodi ali, še bolje, zelenjavni jušni osnovi in malce ohladimo.
Med riž zamešamo jajci, grobo naribani bučki, korenček in nariban sir. Če smo izbrali brokoli, ga prej blanširamo.

3. Zmes naložimo v namaščen model ali pekač in postavimo v segreto pečico za približno 20 minut. Ponudimo s sezonsko solato, na primer iz svežega zelja z bučnimi semeni.
Koristen nasvet: Če imamo čas, izberemo okroglozrnati riž kakor za sladico, sicer pa takšnega, ki se hitro skuha (parboiled beli, še bolje rjavi).

Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 13.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

brezmesne jedirižzelenjavarižev narastek

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.