Odprta Kuhinja

Zeliščni quiche, ki navduši

Odprta kuhinja: zeliščni kuiche
Odpri galerijo
A+   A-
Ob kozarcu vina vas ta quiche očara po francosko.



Vsi doma nimate zasajenih zelišč in jih ne morete uporabiti kar takoj, ko se vam zahoče. Poskusite jih natrgati med sprehodom v naravi, stopite do soseda in ga povprašajte, ali vam odstopi del zelišč. In če niti te možnosti nimate, se obrnite na ljubiteljska društva zeliščarjev, ki imajo zeliščne vrtove, in tam so največkrat veseli, kadar lahko komu kaj podarijo, vi pa boste še bolj veselo pripravili ta odličen quiche.

Sestavine


Testo
- 180 g moke, 90 g masla, ščep soli, ščep sladkorja
- 4 žlice vode, 2 rumenjaka

Nadev
- pest dobro nasekljanih zelišč (rukola, kapucinka, timijan, kraški šetraj, drobnjak, peteršilj, pehtran, luštrek, bazilika, kopriva, plahtica)
- 4 jajca in 200 ml goste sladke smetane
- 100 ml kisle smetane ali creme fraiche
- muškatni cvet, sol in poper

Priprava


1. Pripravimo testo in ga postavimo v hladilnik za nekaj ur. Razvaljamo ga in položimo v nameščen pekač.

2. Pripravimo nadev iz jajc, smetane in zelišč, začinimo in premešamo.

3. Testo premažemo z beljakom, nato polijemo z nadevom in pečemo na 180 stopinj 50 minut.

4. Ponudimo ob listnati solati ali samostojno.
Priporočamo še: Rogljički z limonovo kremo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 17.6.2019 ob 08:06

Več iz te teme:

brezmesne jedizeliščaquichenadev

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.