Zelje z mletim mesom

Iz mletega mesa in svežega zelja pripravimo izvrsten narastek in ga zlato rjavo zapečemo v pečici.

Zelje je pri nas izjemno priljubljena zelenjava, ki jo pripravljamo na nešteto načinov. Presno si privoščimo v solati, mešani ali samostojno. Zelo se mu poda, če mu dodamo malo česna, pa seveda nepogrešljivo bučno olje. Mlado je odlično v enolončnicah, izvrstno je tudi na hitro podušeno, dodamo mu še na četrtine narezan zrel paradižnik. Priljubljena jed s testeninami so zeljne krpice. Pozimi si privoščimo kislo, v pomladnih in poletnih mesecih pa sveže, obe možnosti sta izjemno zdravi in pravi vitaminski bombi. Zeljne glave precej dolgo ohranijo svežino, pozne sorte skladiščimo celo čez zimo.

Sestavine

– 1 manjša glava svežega zelja, 1 čebula, 2 stroka česna
– 300 g mletega mesa
– olje, sol, poper, origano, peteršilja
– 0,5 l jogurta, 2 jajci

Priprava

1. Na olju posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo sesekljan česen in počakamo, da zadiši. Dodamo mleto meso, dobro premešamo in dušimo 10 do 15 minut. Zelje očistimo in narežemo na drobne kose ter dodamo mesu.

2. Solimo in popramo, potresemo z origanom. Dušimo slabe pol ure, vmes premešamo. Stresemo v pomaščen pekač. Jajca razžvrkljamo, primešamo jogurt in prelijemo po jedi. Pečemo na 180 stopinjah, dokler preliv ne dobi zlato rjave barve, to je približno pol ure.

Preberite še: Kako naredimo domače rezance

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana