Odprta Kuhinja

Zeljna zloženka z rižem in mletim mesom

Odpri galerijo
A+   A-
Štajerska specialiteta za vsak dan.



Priprava 15 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine


- 1 kg kislega zelja
- 1 čebula
- sol, poper
- pol žličke mlete kumine, ščep pimenta
- 2 žlici olja ali masti
- 500 g mešanega mletega mesa
- 150 g riža
- 4–5 dl vode ali juhe
- 2 dl kisle ali sladke smetane
- 2 jajci
Priporočamo tudi: TOP 10 receptov s kislim zeljem

Priprava


1. Čebulo in česen drobno narežemo, oboje na maščobi svetlo prepražimo, dodamo mleto meso, premešamo in počakamo, da posivi.

2. V lonec stresemo še riž, prilijemo 4 dl tekočine in 10 minut kuhamo. Začinimo s soljo, poprom, mleto kumino in pimentom.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj Celzija.

4. V namaščen pekač razporedimo polovico kislega zelja, na zelje naložimo meso z rižem in pokrijemo z drugo polovico zelja. Prelijemo s preostalo vodo, postavimo v segreto pečico in pečemo 10 minut.

5. Medtem v posodici zmešamo jajci s kislo smetano in s tem prelijemo jed. Pečemo še 20 minut oz. toliko časa, da riž popije vso tekočino, in ponudimo.
Preberite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 22.10.2019 ob 16:10

Več iz te teme:

željezloženkazeljna zloženka

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.