Martinov tedenski jedilnik

Odpri galerijo
A+ A-
Mošt se je spremenil v vino in čas je za eno najpomembnejših pojedin v letu. Tako se bomo kar cel teden sukali okoli mlincev, perutnine in rdečega zelja.
Ponedeljek: Bučni špecli
Jed, ki resnično nikoli ne razočara, tokrat v jesenski izvedbi. Odlično se obnese kot samostojna jed, lahko pa je tudi priloga ob martinovi pečenki.
ni podpisa

ni podpisa
Torek: Božanska juha iz rdečega zelja
Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.
ni podpisa

ni podpisa
Sreda: Piščanec v gorčični omaki z mlinci
Dobro začinjen v kremasti omaki. Ker je ta bolj mastna, so za ta recept najbolj primerne dietne piščančje prsi. Vsekakor jih po želji lahko zamenjate z različnimi kosi perutnine, ki vsebujejo več maščobe.

ni podpisa
Četrtek: Martinova solata
Kot pri vseh naših praznikih se tudi pri martinovem močno oklepamo tradicije, ta pa veleva, da mora biti zelje na krožniku rdeče. Do več informacij, zakaj ravno rdeče zelje, se nama ni uspelo dokopati. Z njim pa ni čisto nič narobe, saj gre za zelenjavo, ki je do zdravja nadvse prijazna.
ni podpisa

ni podpisa
Petek: Martinova pojedina z Urško Fartelj
Tukaj so sočne račje prsi s hrustljavo kožico in konjakovo omako. Zraven pa nežen krompirjev pire polnega okusa in sladko rdeče zelje, dušeno z rdečim vinom in jabolkom.

ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Mična.si: Zjutraj sladoled, popoldne banane (strokovnjaki pojasnjujejo, kdaj je najbolje jesti katera živila)
Datum Objave: 7.11.2022 ob 07:11