Odprta Kuhinja

Martinov tedenski jedilnik

Odpri galerijo
A+   A-
Mošt se je spremenil v vino in čas je za eno najpomembnejših pojedin v letu. Tako se bomo kar cel teden sukali okoli mlincev, perutnine in rdečega zelja.


Martinova pojedina bo v vsej svoji luči na mizi zasijala v petek, še verjetneje kar za vikend. Imamo tris receptov za takšno preprosto in učinkovito pripravljeno. Med tednom pa bomo skuhali še nekaj iz buč, ki smo jih spremenili kar v priljubljene špecle, rdeče zelje bomo uporabili za juho, piščančje prsi potopili v kremasto omako in jih postregli z mlinci ...

Ponedeljek: Bučni špecli


Jed, ki resnično nikoli ne razočara, tokrat v jesenski izvedbi. Odlično se obnese kot samostojna jed, lahko pa je tudi priloga ob martinovi pečenki.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Božanska juha iz rdečega zelja


Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Piščanec v gorčični omaki z mlinci


Dobro začinjen v kremasti omaki. Ker je ta bolj mastna, so za ta recept najbolj primerne dietne piščančje prsi. Vsekakor jih po želji lahko zamenjate z različnimi kosi perutnine, ki vsebujejo več maščobe.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Martinova solata


Kot pri vseh naših praznikih se tudi pri martinovem močno oklepamo tradicije, ta pa veleva, da mora biti zelje na krožniku rdeče. Do več informacij, zakaj ravno rdeče zelje, se nama ni uspelo dokopati. Z njim pa ni čisto nič narobe, saj gre za zelenjavo, ki je do zdravja nadvse prijazna.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Martinova pojedina z Urško Fartelj


Tukaj so sočne račje prsi s hrustljavo kožico in konjakovo omako. Zraven pa nežen krompirjev pire polnega okusa in sladko rdeče zelje, dušeno z rdečim vinom in jabolkom.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Mična.si: Zjutraj sladoled, popoldne banane (strokovnjaki pojasnjujejo, kdaj je najbolje jesti katera živila)
Datum Objave: 7.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: