Tedenski jedilnik: 5 čudovitih jedi, ki jih pripravimo iz sestavin, ki nam trenutno rastejo na vrtu

Tukaj je nekaj okusnih jedi z našega portala, ki temeljijo na vrtnih sestavinah in so primerne za hiter, sezonski jedilnik, ob katerem se vam bodo cedile sline.
Ponedeljek: Odlične kremne testenine z bučkami iz enega lonca – v 15 minutah
Instant poslastica, za katero uporabimo polnovredne testenine, mlade bučke, česen in malo smetane ali jogurta.
Torek: Porabite star kruh in paradižnike v tej odlični solati panzanella
Klasična toskanska solata, ki nam pomaga pospraviti vrt ali hladilnik. Ta različica je pripravljena po navdihu iz Vipavske doline, ob njej pa si je treba privoščiti kozarec piva.
Sreda: Scarpaccia z bučkami – italijanska pita, ki navduši s hrustljavostjo
Scarpaccia je izjemno preprosta tradicionalna jed iz Toskane, ki je v zadnjih letih osvojila svet.
Četrtek: Pečena polenta s špinačo in jajci
Barvit skok proti koncu tedna: pečena ali ocvrta polenta, kuhana špinača iz vrta in poširana ali ocvrta jajca – preprosto in zadovoljivo.
Petek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil
Hitro kosilo z bogatim okusom: domače paradižnikove omake, oliv, kapre, česen (še boljše, če je domač) in testenine.