Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 praktičnih zloženk za preprosto kosilo

Odpri galerijo
A+   A-
Kosila iz polnega pekača dobrot, ki so se skrivale po hladilniku. Dober tek in dober teden!


Poiščite okrogle ali pravokotne pekače, dovolj globoke, da boste v njih z vso domišljijo, ki jo premorete, izmenjevali plasti zelenjave, kruha, vlečenega ali listnatega testa, sir, kakšen košček mesa in krompir.

Ponedeljek: Kruhov narastek z jesensko zelenjavo


S skledo solate je lahko odlična glavna jed, prileže pa se tudi kot priloga k mesnim jedem. Naš jesenski hit.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Izvrstna zloženka s krompirjem in bučo, ki jo morate poskusiti


Občudovanja vredna jed iz krompirja, zelišč in preliva, ki je nova različica »gratin dauphine«.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Kranjska gibanica s kislim zeljem


Krepka in okusna jed, v kateri je ravno prav tudi drugih sestavin, da ni eno samo kislo zelje.

Odprta kuhinja BiC, Ljubljana, 24.Februar2015
Odprta kuhinja BiC, Ljubljana, 24.Februar2015

Četrtek: Zloženka s porom


Uporabite ves por, tudi zeleni del. Jedci bodo navdušeni!

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Hitra zloženka s krompirjem in šampinjoni


Če nam uspe pripraviti odlično kosilo in zanj porabiti malo časa, si to velja šteti za uspeh, se strinjate?

Mariha-kitchen/Getty Images
Mariha-kitchen/Getty Images

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Magone/Getty Images
Datum Objave: 17.10.2022 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: