Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 preprostih kosil, ki jih boste radi večkrat naredili

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Ker radi kuhamo hitro, preprosto, a vseeno zelo dobro, tokrat izbor petih kosil, ki jih brez težav spravimo skupaj in z njimi vedno navdušimo.


Kaj ta teden za kosilo? Začnimo s preprosto juho iz sestavin za pico, ki prepriča tudi otroke. Ste za špagete carbonara z veliko zelenjave? Rižota naj bo tokrat s sardinami, hitro popečen file pa ponudimo kar z njoki.

Ponedeljek: Odlična hitra enolončnica za vse ljubitelje italijanskih okusov


Preprosto jed pripravimo iz sestavin, ki so ostale po pripravi pice.

Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images
Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images

Torek: Špageti carbonara z zelenjavo


Špageti carbonara so izvrstna klasika, ki pa je na krožniku včasih videti malce dolgočasno. Kot se spomladi prebuja narava, naj se prebudi še kupček špagetov! Vanj poleg carbonare stlačimo še grah, korenček in nepremagljive šparglje. Kremna in bogata jed tako dobi malce bolj svežo noto in prijeten kontrast v barvah in teksturi.

ni podpisa
ni podpisaSreda: Ponarejena pita z mladim krompirjem (VIDEO)


Mlademu krompirju se težko upremo. Kaj se zgodi, če dodamo hrustljavi element pečene slanine, ki poskrbi za globino okusa in prijetno slanost? Pa s sirom brie ustvarimo mehkobo v ustih, da se v kombinaciji z listnatim testom vse skupaj kar malce topi na jeziku? In če našteto oplemenitimo še s svežim rožmarinom? Dobimo zmagovalno kombinacijo.

ni podpisa
ni podpisaČetrtek: Rižota s sardinami


Sardine se zaradi nežnega mesa pri kuhanju povsem razpustijo, rižoti pa dajo značilen okus. Če bi radi dodali še kaj – kapre. Jed potem postrežemo z veliko skledo hrustljave solate.

ni podpisa
ni podpisaPetek: Popečen file lososa z njoki


Meso lososa je sočno zaradi obilja (za zdravje koristnih) maščob. Pazite, da ga ne prepečete; za vsako stran je povsem dovolj 3 minute peke. Tokrat z receptom za domače njoke, da bo hitreje, pa jih lahko kar kupite.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 3.6.2023 ob 08:06

Več iz te teme:

tedenski jedilnikpreprosta kosila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja