Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 uspešnic, ki se jih nikoli ne naveličamo

Odpri galerijo
A+   A-
Kaj kuhati med tednom? Tokrat si privoščimo izbor naših izjemno uspešnih receptov, za katere vemo, da se jim je nemogoče upreti.


Začnimo z gosto juho, ki jo hitro in preprosto skuhamo, privoščimo si najboljši paprikaš, s kislim zeljem nadevajmo krompir, se po dolgem času pregrešimo z zares bogato musako, vikend pa pričakajmo z gratiniranimi palačinkami.

Ponedeljek: Čavder, gosta enolončnica z dimljeno postrvjo


To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

ni podpisa
ni podpisa



Torkek: Paprikaš in valvice


Klasika, ki jo obožujemo. Za najboljši recept je poskrbela Urška Fartelj.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Krompir, nadevan s kislim zeljem


Pravcata mala pojedina v enem, kajne? To je zagotovo ena naših najljubših prilog, ki teknejo ob kranjski klobasi ali pečenici. Odličen tudi samostojno.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Presneto dobra musaka s špinačno omako


Jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije. Obnori nas vedno, ko jo pripravimo.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado


Neverjetno slastno kosilo, ki se mu ne morejo upreti tudi tisti najbolj zbirčni.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Tamara Ružič
Datum Objave: 24.1.2022 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: