Tedenski jedilnik: boranija, bučkini polpeti in druge dobrote
Vedno si oblizujemo prste po lignjih v buzari, ki jih je za nas pripravila Tamara Ružić. Boranija, ki jo skuha mama, je vrhunska, a ta, ki jo je pripravila Urška Fartelj, je nekaj najboljšega. Napolnili smo paradižnike, kajti to je poletna klasika, ki mora biti na mizi, prav tako pa ne gre brez bučk ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento (VIDEO)
Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.
Torek: Boranija, najbolj priljubljena poletna jed s stročjim fižolom
Govorimo o zares polnokrvni poletni klasiki in malo družin poznamo, kjer ne bi bila skoraj zaščitni znak poletja.
Sreda: Polnjeni paradižniki (brez mesa)
Naša različica, ki jo radi naredimo. Nam se je posrečila, ko smo morali lanski piknik zaradi dežja prestaviti kar v kuhinjo. Nastal je večno uporaben recept. Vsi, ki kuhate za vegetarijance, se ga boste zelo razveselili.
Četrtek: Bučkini polpeti: nov recept, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Ker vemo, kako zelo so vam ti polpeti pri srcu, se vsako leto potrudimo, da si izmislimo nekaj novega v pripravi te zelenjavne priloge ali prigrizka. Tokrat smo za namig pokukali k svetovno priznani televizijski kuharici Donni Hay.
Petek: Šakšuka
Pikantna razičica sataraša, le bolj elegantnega videza.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno