Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: božanska kosila z Yasko

S temi recepti bo kuhanja med tednom naravnost zabavno! (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Preverjeni recepti, polni malenkosti, ki vsako kosilo še izboljšajo. Jedi, ki obljubljajo naravnost gurmanski teden. Naj vam teknejo!

Ponedeljek: Bučkini zvitki so polnjeni z mehko rikoto, okus obogatita parmezan in popečena panceta, sveža zelišča in domača paradižnikova omaka pa poskrbijo za prijetno svežino.

image_alt
Zapečeni polnjeni bučkini zvitki v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Torek: Mehke lignje v gostljati paradižnikovi omaki bogatega okusa lahko ponudimo z različnimi prilogami. Tokrat priporočamo popečeno polento, saj nam v prehodnem času z nestabilnim vremenom še vedno prija malce bolj tolažilna hrana na žlico. 

image_alt
Najboljši lignjev golaž (VIDEO)

Sreda: Velike testenine v obliki školjk, ki so že na oko zelo vabljive, so izjemno praktična zamenjava za priljubljene torteline ali raviole, ki pa nam vzamejo kar precej časa, če se njihove izdelave lotimo sami. Prav zato je ta jed tudi idealna rešitev, ko je treba na mizo postaviti nekaj okusnega za več ljudi, saj jo lahko postrežemo tako za predjed kot glavno jed, pa tudi s svojim mamljivim videzom bo takoj vzbudila val navdušenja!

image_alt
Testeninske školjke v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Četrtek: Mogoče je tokratna klasika že malce pozabljena, vendar gre pri tej brezmesni izvedbi za poenostavljeno izpeljanko klasične grške musake, ki je sestavljena iz več plasti zelenjave, običajno pečenih ali ocvrtih jajčevcev, in mletega mesa ter zaokrožena z bešamelom.

image_alt
Klasike z Yasko: musaka z bučkami

Petek: To je super preprost recept, a zelo okusen! Diši po morju, pa vendar si ga lahko pripravimo tudi doma, za kosilo, večerjo ali malico.

image_alt
Sardele iz pečice (VIDEO)

Datum Objave: 10.6.2024 ob 06:06

Več iz te teme:

kosilopreprosta kosilahitri recepti

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.