Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: dobra kosila od ponedeljka do petka

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Naš izbor kosil za teden, ki je pred nami, vas bo razveselil z bogatimi jedmi, ki so izpeljane iz preprostih sestavin.


Po vikendu se najprej prileže nekaj zelenjavnega, zato nas je navdušil rižev narastek, ki v sebi skriva brokoli, korenček, cvetačo in blitvo. Že dolgo si nismo privoščili čudovite krompirjeve juhe s skutnimi štruklji. Ta teden bo pravi čas zanjo. Obudili smo sesekljane zrezke po zelo starem receptu, poleg pa vam bo všeč dušena zelenjava. Ričet še vedno tekne, kajne? Tokrat naj zadiši po zmagovalnem receptu. Petek bo malce sladek: ajdove palačinke, v katerih je nadev iz maka, jabolk in skute, so zmagovalne.

Ponedeljek: Zelenjavni rižev narastek


Če imamo čas, izberemo okroglozrnati riž kakor za sladico, sicer pa takšnega, ki se hitro skuha (parboiled beli, še bolje rjavi). To je prava uteha.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Skutni štruklji v krompirjevi juhi (VIDEO)


To je tako dober recept za skutne štruklje, da si ga morate zapomniti. Postregli smo jih z juho, vi pa si jih lahko privoščite po svojem okusu.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Sesekljan zrezek s starim kruhom


Kako pripraviti sočne mesne polpete, ki se bodo kar topili v ustih? Iz sto let starih kuharskih zapiskov prinašamo preprost trik, ki omenja limono in uporabo dan ali dva starega kruha. Ponudite z dušeno zelenjavo ali zelenjavnim pirejem.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Ričet


Bili smo na tekmovanju v kuhanju ričeta in se domov vrnili z receptom, ki je bil ocenjen kot najboljši.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Ajdove palačinke z makovim nadevom


Gratinirane palačinke, tokrat iz domače slovenske ajdove moke, z makom, ki je tudi zrasel na slovenskih poljih, in jabolki z domačega vrta.

Ajdove palačinke z makovim nadevom
Ajdove palačinke z makovim nadevom

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 13.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

kosilorižev narastektedenski jedilnikskutni štruklji

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja