Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: domače, hitro in poceni

Odpri galerijo
A+   A-
Bliža se pust, zato so trenutno na portalu najbolj vroči recepti za cvrtje. A da vse te užitke ob krofih in flancatih uravnotežimo, je tukaj tedenski jedilnik s toplimi, zelenjavnimi in pisanimi kosili.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ričet s prekajenim mesom


Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Zelenjavni rižev narastek


Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Cvetačne polpete iz pečice


Brez mesa in naravnost krasnega okusa. Postrežemo jih s skledo solate in jogurtovo pomako iz grškega jogurta.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Sočna piščančja stegna z lečo


Samo dodajamo in tresemo … Je to polnovredno kosilo z najmanj truda? Kako piščanca, ki je pogosto suh in dolgočasen, narediti bolj zanimivega in celo zdravega? Recept, ki ga morate poskusiti!

ni podpisa
ni podpisa
--

Petek: Ribja juha (brodet)


Topla juhica z okusom po morju.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Boršč: kultna jed na žlico


Znana ruska igralka pa nam je poslala svoj recept za to znamenito čorbico.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Recept za piščančje fajitas


Da tortilje ostanejo mehke, jih dobro pokrijte s pokrovko, in če dodamo še čisto kuhinjsko bombažno krpo, ne bo odveč. Hitro, okusno in pisano kosilo.

ni podpisa
ni podpisa


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 25.1.2021 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: