Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitra popraznična kosila za malo denarja

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Odpri galerijo
A+   A-
Po prazničnih dneh pride prvi teden v januarju, ko si naša kuharska domišljija vzame oddih, telo pa kliče po preprostejših obrokih, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo.


V tedenski jedilnik bomo vnesli manj mesa kot običajno. Začenjamo s kremno zelenjavno juho, v hitrih testeninah porabimo pršut, z riževim narastkom skočimo v otroštvo, se posladkamo s carskim pražencem, piščanca in lososa pa potisnemo kar v pečico, da se med peko posvetimo novoletnim zaobljubam.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Odlična kremna juha z brokolijem in grahom


Primerna za lahkotno kosilo med službenimi obveznostmi, ko si želimo pogreti želodec, a ga ne otežiti.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Testenine z jajci in pršutom


Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Rižev narastek s skuto


Nežna jed, ki se topla kar stopi v ustih.

Rižev narastek
Rižev narastek

Četrtek: Pita s kislim zeljem: božanski zavitek za zimske dni


Že ob pogledu na to prelest, nam usta zalivajo sline.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Losos iz pečice s špinačo in krompirjem


Svetujemo, da vnaprej pripravite vse sestavine (opečete lososa, skuhate krompir, blanširate špinačo), pozneje pa jih zložite v model in spečete. Mogoče bo treba dodati kakšno minuto peke, saj se morajo sestavine še ogreti.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Carski praženec z rozinami


Najboljše za Franca Jožefa, druga legenda pa pravi, da se je cesarjevemu kuharju ponesrečila palačinka. Kakorkoli že, jed je izvrstna. Poskusite ta recept!

Homemade German Kaiserschmarrn Pancake with Raisins and Sugar
Homemade German Kaiserschmarrn Pancake with Raisins and Sugar

--

Nedelja: Kosilo iz pečice: piščanec na lovski način z rižkom


Ko bi vi vedeli, kako krasna jed je to. Samo en lonec boste potrebovali, da pripravite družinski obrok bogatega okusa. Piščanca na lovski način boste začeli pripravljati na štedilniku, kjer boste najprej zlato rjavo popekli meso in pripravili podlago za omako, nato pa boste vse skupaj potisnili v pečico. Približno deset minut pred koncem boste dodali še testeni rižek, če pa po trgovinah tega ne dobite, se bo odlično obnesla ribana kaša. Količino testenin lahko podvojite, pri tem pa bo končna jed po gostoti bolj podobna rižoti.

Kosilo iz pečice: piščanec na lovski način z rižkom
Kosilo iz pečice: piščanec na lovski način z rižkom

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 3.1.2022 ob 06:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: