Tedenski jedilnik: hitra popraznična kosila za malo denarja

Odpri galerijo
A+ A-
Po prazničnih dneh pride prvi teden v januarju, ko si naša kuharska domišljija vzame oddih, telo pa kliče po preprostejših obrokih, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Odlična kremna juha z brokolijem in grahom
Primerna za lahkotno kosilo med službenimi obveznostmi, ko si želimo pogreti želodec, a ga ne otežiti.

ni podpisa
--
Torek: Testenine z jajci in pršutom
Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.

ni podpisa
--
Sreda: Rižev narastek s skuto
Nežna jed, ki se topla kar stopi v ustih.

Rižev narastek
Četrtek: Pita s kislim zeljem: božanski zavitek za zimske dni
Že ob pogledu na to prelest, nam usta zalivajo sline.

ni podpisa
--
Petek: Losos iz pečice s špinačo in krompirjem
Svetujemo, da vnaprej pripravite vse sestavine (opečete lososa, skuhate krompir, blanširate špinačo), pozneje pa jih zložite v model in spečete. Mogoče bo treba dodati kakšno minuto peke, saj se morajo sestavine še ogreti.

ni podpisa
--
Sobota: Carski praženec z rozinami
Najboljše za Franca Jožefa, druga legenda pa pravi, da se je cesarjevemu kuharju ponesrečila palačinka. Kakorkoli že, jed je izvrstna. Poskusite ta recept!

Homemade German Kaiserschmarrn Pancake with Raisins and Sugar
--
Nedelja: Kosilo iz pečice: piščanec na lovski način z rižkom
Ko bi vi vedeli, kako krasna jed je to. Samo en lonec boste potrebovali, da pripravite družinski obrok bogatega okusa. Piščanca na lovski način boste začeli pripravljati na štedilniku, kjer boste najprej zlato rjavo popekli meso in pripravili podlago za omako, nato pa boste vse skupaj potisnili v pečico. Približno deset minut pred koncem boste dodali še testeni rižek, če pa po trgovinah tega ne dobite, se bo odlično obnesla ribana kaša. Količino testenin lahko podvojite, pri tem pa bo končna jed po gostoti bolj podobna rižoti.

Kosilo iz pečice: piščanec na lovski način z rižkom
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 3.1.2022 ob 06:01