Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitro in poceni, brez drame v kuhinji

Odpri galerijo
A+   A-
Ta teden bodo kosila večinoma tako preprosto skuhana, da se boste začudili še sami sebi. Zahtevnost se bo stopnjevala ob koncu tedna, a v kuhinji ne bo pretiranih zapletov.


Začnimo s preprosto omleto, ki se topi v ustih, nadaljujmo s puranjimi trakci v odlični omaki ob rižu in solati, palačinke pa bomo postregli kot testenine ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Popolna omleta s šparglji


Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!
 
ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Puranji trakci s smetano in rižem


Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni.

ni podpisa
ni podpisa
--
Sreda: Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki




Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.

ni podpisa
ni podpisa
--
Četrtek: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve


Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.

ni podpisa
ni podpisa
--
Petek: Ocvrti lignji



Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju. Tako pripravljeni bodo zelo mehki!



ni podpisa
ni podpisa
--



--


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: rez-art/Getty Images

Datum Objave: 9.5.2022 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: