Tedenski jedilnik: ideje za odlična in preprosta kosila

Odpri galerijo
A+ A-
Ko zmanjka zamisli, kaj vsak dan postaviti na mizo, smo tukaj mi in naši preverjeni recepti, po katerih radi kuhamo že vrsto let.
Ponedeljek: Popaj iz pečice
Popaj, ljudsko ime za legendarno trojko: pire, kremna špinača in na oko pečena jajčka (večinoma vam bodo zabičali, da mora biti rumenjak tekoč). Tudi ta recept, pripravljen na tak način, je najbolj pogost pri nas v srednjeevropskem prostoru, predvsem pa v delu, ki mu rečemo nemško govorno območje.

ni podpisa
Torek: Lazanja, ki jo pripravite v dvakrat krajšem času
Priprava lazanje se lahko zdi dolgotrajen proces, zaradi katerega si jo redkeje privoščimo. Kaj pa, če bi jo lahko naredili na hitro?

ni podpisa
Sreda: Pad thai z arašidovo omako in hrustljavim tofujem
Brezglutenski in veganski krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!

ni podpisa
Četrtek: Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki
Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

ni podpisa
Petek: Polenta s sardelami in slanino
V bistvu klasična kombinacija, ribe plus polenta, je v predlogu naše bralke Marije Šalehar dobila čisto novo obliko. Polento razporedimo v »pico«, okrogel podstavek, in nanj nadevamo kombinacijo paradižnika, sardel, slanine in kaper.

ni podpisa
Nalovna fotografija: Uroš Hočevar
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Datum Objave: 8.5.2023 ob 08:05