Tedenski jedilnik: ideje za odlična in preprosta kosila

Ko zmanjka zamisli, kaj vsak dan postaviti na mizo, smo tukaj mi in naši preverjeni recepti, po katerih radi kuhamo že vrsto let.

Ta teden smo pobrskali po knjižnici receptov in izbrskali priljubljeno trojko, v kateri se družijo špinača, jajca na oko in krompirjev pire. Ker vemo, da ste ljubitelji lazanje, a bi vam med tednom priprava te jedi vzela preveč časa, je tukaj recept, ki reši to težavo. Pad thai je med Slovenci vse bolj priljubljen, zato priporočamo našo različico brez mesa. Brez klasike ne gre: sočni sesekljani zrezki v omaki, zraven pa riž, vas bodo zelo navdušili. Ste za pico malce drugače? Ideja naše bralke je kot nalašč, da razbijemo vsakodnevno rutino.

Ponedeljek: Popaj iz pečice

Popaj, ljudsko ime za legendarno trojko: pire, kremna špinača in na oko pečena jajčka (večinoma vam bodo zabičali, da mora biti rumenjak tekoč). Tudi ta recept, pripravljen na tak način, je najbolj pogost pri nas v srednjeevropskem prostoru, predvsem pa v delu, ki mu rečemo nemško govorno območje.

Torek: Lazanja, ki jo pripravite v dvakrat krajšem času

Priprava lazanje se lahko zdi dolgotrajen proces, zaradi katerega si jo redkeje privoščimo. Kaj pa, če bi jo lahko naredili na hitro?

Vladimir Mironov/Getty Images

Sreda: Pad thai z arašidovo omako in hrustljavim tofujem

Brezglutenski in veganski krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!

Četrtek: Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki

Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

Petek: Polenta s sardelami in slanino

V bistvu klasična kombinacija, ribe plus polenta, je v predlogu naše bralke Marije Šalehar dobila čisto novo obliko. Polento razporedimo v »pico«, okrogel podstavek, in nanj nadevamo kombinacijo paradižnika, sardel, slanine in kaper.

Nalovna fotografija: Uroš Hočevar

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana