Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki nam dišijo v hladnem delu leta

Svaljki s kislim zeljem (Foto: MelanieMaier/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Kaj je tisto, kar dobre zimske jedi loči od ostalih? Pogreti morajo dušo in želodčke hkrati. Dober tek!

Ponedeljek: gosta krompirjeva enolončnica 

To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

image_alt
Čavder: gosta enolončnica z dimljeno postrvjo

Torek: svaljki s kislim zeljem in slanino

Kislo zelje se ne obnese le kot priloga ali enolončnica. Danes bomo iz njega pripravili hitro kosilo iz ponvice, kombinirali pa ga bomo s svaljki.

image_alt
Okusno kosilo s kislim zeljem, ki bo na mizi v 20 minutah

Sreda: šmorn

Znotraj puhast kot oblaček, da se kar topi v ustih, zunaj pa karamela, ki zahrusta, ko ugriznemo v košček šmorna.

image_alt
Najboljši carski praženec (šmorn): majhen korak, ki vse spremeni

Četrtek: božanske testenine

Obožujemo testenine, zato smo vedno v iskanju dobrih receptov. In prav peresniki z vodko so eden tistih, ki bi jih morali poznati vsi.

image_alt
Peresniki v znameniti paradižnikovi omaki z vodko (VIDEO)

Petek: krompir v zevnici

Enostavna, hitra in poceni jed iz enega lonca, ki je zdrava in primerna za vse. Nima glutena, alergenov, jedo jo lahko tudi vegetarijanci in vegani. Brez ocvirkov, seveda.

image_alt
Krompir v zevnici: obrok, ki je slovenska superhrana

 

Datum Objave: 25.11.2024 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj