Tedenski jedilnik: kosila, ki nam dišijo v hladnem delu leta
Odpri galerijo
A+ A-
Kaj je tisto, kar dobre zimske jedi loči od ostalih? Pogreti morajo dušo in želodčke hkrati. Dober tek!
Ponedeljek: gosta krompirjeva enolončnica
To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.
Torek: svaljki s kislim zeljem in slanino
Kislo zelje se ne obnese le kot priloga ali enolončnica. Danes bomo iz njega pripravili hitro kosilo iz ponvice, kombinirali pa ga bomo s svaljki.
Sreda: šmorn
Znotraj puhast kot oblaček, da se kar topi v ustih, zunaj pa karamela, ki zahrusta, ko ugriznemo v košček šmorna.
Četrtek: božanske testenine
Obožujemo testenine, zato smo vedno v iskanju dobrih receptov. In prav peresniki z vodko so eden tistih, ki bi jih morali poznati vsi.
Petek: krompir v zevnici
Enostavna, hitra in poceni jed iz enega lonca, ki je zdrava in primerna za vse. Nima glutena, alergenov, jedo jo lahko tudi vegetarijanci in vegani. Brez ocvirkov, seveda.
Datum Objave: 25.11.2024 ob 07:11