Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki jih pogosto kuhamo
Ponedeljek: enolončnica s čičerko
Starošolska kuharija nas posredno uči, da je okusnost enolončnice premo sorazmerna s časom njenega brbotanja. Sicer to res velja za golaže, raguje, obare in podobne klasike, tale čičerkina enolončnica pa je ekspresna izjema.
Torek: Krota v luknji
Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.
Sreda: Jajčni vlivanci z zeljem in slanino
Hitro skuhano kosilo za hladne dni, za katerega potrebujemo le nekaj preprostih sestavin, kot so jajčni vlivanci, zelje in slanina.
Četrtek: Sesekljani zrezki in paradižnikova omaka
Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.
Petek: Juha s kislimi kumaricami
Ko jo boste pokusili, boste odkrili, da je dodajanje te vložene sestavine v preprosto juho pravzaprav vrhunska domislica. Za lonec sveže in zanimive jedi na žlico potrebujete le nekaj sestavin, ki so vedno na zalogi, kar pa je še bolje, na mizi bo, kot bi trenil.