Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki jih pogosto kuhamo

Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice. (Foto: ALLEKO/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Nekaterih receptov se nikoli ne naveličamo! Služijo nam s svojo domiselno kombinacijo sestavin, ki jih hitro spravimo skupaj, da nastane naravnost navdušujoče kosilo.

Ponedeljek: enolončnica s čičerko

Starošolska kuharija nas posredno uči, da je okusnost enolončnice premo sorazmerna s časom njenega brbotanja. Sicer to res velja za golaže, raguje, obare in podobne klasike, tale čičerkina enolončnica pa je ekspresna izjema.

image_alt
Ekspresna čičerkina enolončnica

Torek: Krota v luknji

Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.

image_alt
Krota v luknji: klobase in testo za palačinke

Sreda: Jajčni vlivanci z zeljem in slanino

Hitro skuhano kosilo za hladne dni, za katerega potrebujemo le nekaj preprostih sestavin, kot so jajčni vlivanci, zelje in slanina.

image_alt
Če imate vrečko jajčnih vlivancev, skuhajte to božansko kosilo

Četrtek: Sesekljani zrezki in paradižnikova omaka

Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

image_alt
Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki

Petek: Juha s kislimi kumaricami

Ko jo boste pokusili, boste odkrili, da je dodajanje te vložene sestavine v preprosto juho pravzaprav vrhunska domislica. Za lonec sveže in zanimive jedi na žlico potrebujete le nekaj sestavin, ki so vedno na zalogi, kar pa je še bolje, na mizi bo, kot bi trenil.

image_alt
Skrivna sestavina, ki povzdigne okus juhe

 

Datum Objave: 18.11.2024 ob 07:11

Več iz te teme:

hitro kosiloklobasevlivancizrezki

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.