Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila v prazničnem tednu

Česnova juha (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Pred nami, ki radi kuhamo, je teden, ki ga celo leto nestrpno pričakujemo. Kosila tokrat ne bodo v ospredju, a jih bomo pripravili tako, da bomo imeli dovolj energije za večerne podvige.

Ponedeljek: Makaroni iz pečice

Znameniti Mac'n'cheese, ki bo na mizi v dobre pol ure.

image_alt
Makaroni s sirovo omako iz pečice

Torek: Francoska česnova juha

Ena najbolj okusnih različic, ki tekne med tednom s kosom dobrega domačega kruha, lahko pa je čudovita topla predjed na slavnostnem jedilniku.

image_alt
Francoska česnova juha: preprosta, a božanska (VIDEO)

Sreda: Goveje ličnice

Goveje ličnice v družbi čebulne omake in vina so odlična mesna jed, ki je lahko središče prazničnega ali nedeljskega jedilnika, za katerega ne boste odšteli veliko denarja. 

image_alt
Izvrstne goveje ličnice s čebulno omako

Četrtek: Kislo zelje in krompir

Pripravimo jo kot pastirsko pito, pod krompirjev pokrov spravimo kislo zelje.

image_alt
Brzinska zloženka s kislim zeljem in krompirjem

Petek: Fižolova juha in ribana kaša

Žametna juha te dobro nasiti in hkrati čustveno nahrani.

image_alt
Fižolova juha z ribano kašo za mrzle zimske dni

Datum Objave: 23.12.2024 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: