Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta zimska kosila, ki nas pogrejejo

Bogate rezance še gratiniramo. (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Tedenski jedilnik tokrat kliče po jedeh za zimsko uteho. Bogatih in krepkih, kajti najlepše se je pogreti s hrano.

Ponedlejek: mineštra

Krepčilna gosta juha bo na mizi v pol ure.

image_alt
Mineštra s klobaso

Torek: zapečeni rezanci

Lahko so nedeljska priloga, a odlično se obnesejo tudi med tednom kot glavna jed s skledo solate.

image_alt
Rahli rezanci iz pečice (VIDEO)

Sreda: pečenica, matevž, kislo zelje

Zimska klasika, ki ne sme manjkati.

image_alt
Pečenica z matevžem in kislim zeljem

Četrtek: bujta repa

Zimska jed, ki je na mizi najpogosteje v času kolin.

image_alt
Bujta repa, kot jo pripravi prekmurski gostilničar

Petek: šelinka

Šelinka je gosta juha, zelo aromatična jed na žlico, v kateri je glavna sestavina zelena.

image_alt
Šelinka: zimska enolončnica s tradicijo

 

Datum Objave: 9.12.2024 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: