Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preproste in poceni jedi

Rižota z regratom (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Kako malo je potrebno, da pripravimo družinske krožnike bogatega okusa. Namig: regrat je že in priporočamo ga v božanski rižoti.

Ponedeljek: Kupite čim bolj svež brokoli, po možnosti z lepimi listi in mehkim, sočnim steblom. Če takšen ni na voljo, v trgovini izberite vrečko ali dve zamrznjenega. Še to, jajčne testenine so v tej jedi za več beljakovin in več okusa. Res priporočam.

image_alt
Testenine z brokolijem in sardinami

Torek: Piščanca na lovski način boste začeli pripravljati na štedilniku, kjer boste najprej zlato rjavo popekli meso in pripravili podlago za omako, nato pa boste vse skupaj potisnili v pečico. Približno deset minut pred koncem boste dodali še testeni rižek, če pa po trgovinah tega ne dobite, se bo odlično obnesla ribana kaša.

image_alt
Kosilo iz pečice: piščanec na lovski način z rižkom

Sreda: Gratinirane palačinke, tokrat iz domače slovenske ajdove moke, z makom, ki je tudi zrasel na slovenskih poljih, in jabolki z domačega vrta.

image_alt
Ajdove palačinke z makovim nadevom

Četrtek: Običajno konča v solati skupaj z jajci in s tem ni prav nič narobe. Malokdo pa ve, da se regratovi listi odlično obnesejo tudi v kremni rižoti, ki zaradi prijetne grenkobe spominja na tisto s treviškim radičem.« 

image_alt
Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku

Petek: Ta juha prija tako v jesenskem kot zimskem času in je prijetno nasitna ter polna okusa.

image_alt
Fižolova juha, ki nam vedno tekne

 

Datum Objave: 26.2.2024 ob 07:02

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilopreprosto kosilo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.