Tedenski jedilnik: preproste in poceni jedi
Ponedeljek: Kupite čim bolj svež brokoli, po možnosti z lepimi listi in mehkim, sočnim steblom. Če takšen ni na voljo, v trgovini izberite vrečko ali dve zamrznjenega. Še to, jajčne testenine so v tej jedi za več beljakovin in več okusa. Res priporočam.
Torek: Piščanca na lovski način boste začeli pripravljati na štedilniku, kjer boste najprej zlato rjavo popekli meso in pripravili podlago za omako, nato pa boste vse skupaj potisnili v pečico. Približno deset minut pred koncem boste dodali še testeni rižek, če pa po trgovinah tega ne dobite, se bo odlično obnesla ribana kaša.
Sreda: Gratinirane palačinke, tokrat iz domače slovenske ajdove moke, z makom, ki je tudi zrasel na slovenskih poljih, in jabolki z domačega vrta.
Četrtek: Običajno konča v solati skupaj z jajci in s tem ni prav nič narobe. Malokdo pa ve, da se regratovi listi odlično obnesejo tudi v kremni rižoti, ki zaradi prijetne grenkobe spominja na tisto s treviškim radičem.«
Petek: Ta juha prija tako v jesenskem kot zimskem času in je prijetno nasitna ter polna okusa.