Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosto skuhano in hitro na mizi

Pastirčkova pita (Foto: OksanaKiianGetty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Pripravili smo vam tako dober seznam kosil, da se boste kuhanja naravnost veselili. Jedci, ki se zberejo za domačo mizo, pa še bolj.

Ponedeljek: pastirčkova pita za oženit

Priljubljena tiktok jed, pripravljena v obliki tradicionalne angleške klasike, a s piščancem. Delali jo boste v hladnih dneh, ki prihajajo. 

image_alt
Tej jedi ne moremo reči drugega kot udobje na krožniku

Torek: Zapečeni mlinci

Če je še kaj ostankov martinove pojedine, bo ta recept kot naročen. No, pa tudi sicer si ga lahko omislite kadarkoli so na zalogi te sestavine.

image_alt
Gratinirani mlinci z dušenim rdečim zeljem

Sreda: Čudovita jesenska juha

Dober jesenski okus, lepe barve, le kaj bi še lahko želeli več.

image_alt
Kostanjevo-bučna juha

Četrtek: Hitra krompirjeva palačinka

Tej jedi bi lahko rekli krompirjeva palačinka z jajci, lahko pa bi jo poimenovali tudi gorenjska frtalja s krompirjem. Ob skledi zeljne solate bo to fantastično kosilo.

image_alt
Krompirjeva palačinka z jajci (po receptu, ki gre iz roda v rod)

Petek: Kremasta fižolovka

Narejena iz belih sestavin in ne vsebuje paradižnika kot običajno. Je zelo gosta, kremasta in bogatega okusa, k čemur pripomoreta pečena zelena in česen, ki v pečici karamelizirata.

image_alt
Bela fižolovka: nova izpeljanka priljubljene juhe

Datum Objave: 11.11.2024 ob 06:11

Več iz te teme:

kosilopastirčkova pitamlincihitro kosilo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja