Tedenski jedilnik: Priljubljena klasična kosila, za vikend pa martinovanje
Odpri galerijo
A+ A-
Preden se za vikend lotimo goske, rdečega zelja in mlincev, si skuhajmo še nekaj priljubljenih klasičnih kosil, kot so segedinska omaka, ričet, piščančja bedrca v omaki, zapečene testenine in juha s cmočki.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Juha z bučnimi cmočki
Te kroglice vsako juho povzdignejo v nove višave.
--
Torek: Piščančje krače v paradižnikovi omaki z bučo in bulgurjem
Otroci jih obožujejo.
--
Sreda: Segedinska omaka
Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.
--
Četrtek: Ričet iz pečice
Drugačna priprava, ki vas bo navdušila.
--
Petek: Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo
Izvrstna brezmesna jed.
--
Sobota: Martinova solata z rdečim zeljem
Ali kako ne zaužiti tedenske količine kalorij na en praznik.
--
Nedelja: Martinova gos
Goska, polnjena s kutino in kostanjem.
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Datum Objave: 4.11.2019 ob 08:11