Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: TOP 5 juh in enolončnic

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Pripravili smo izbor jedi na žlico, ki jih lahko preprosto in hitro skuhamo za vsak dan v tednu.


Včasih lahko kakšno jed skuhamo v dvojni količini in jo pospravimo za tiste dni, ko se bomo utapljali v obveznostih. Dober tek in dober teden!

Ponedeljek: Enolončnica z bučo in piščančjim mesom


Namesto muškatne buče uporabite katerokoli bučo z oranžnim mesom. Juho po želji postrezite z brizgom bučnega olja.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Šelinka


Gosta juha, zelo aromatična jed na žlico, v kateri je glavna sestavina zelena.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Hitra enolončnica s podrto pečenico in tortelini


Mi jo obožujemo, ker z njo ubijemo več muh na en mah, saj nam ob kuhanju ni treba pretirano razmišljati, kaj bi pripravili zraven. Idealno za zaposlene dni, pa tudi takrat, ko si želimo malo tolažbe na žlico.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Zelenjavna juha z velikimi žličniki


Za posebno zadoščenje poskrbijo veliki žličniki iz pirine moke. To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Ekspresna čičerkina enolončnica


V dobre pol urice si lahko zakuhamo aromatično jed, ki nas bo zbrcala na noge in spravila v boljšo voljo.

ni podpisa
ni podpisa


Sladica tedna: Ajdov puding brez kuhanja


Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, s katerimi uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako preprečimo nepotrebno zapravljanje hrane.

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 23.10.2023 ob 14:10

Več iz te teme:

kosiloenolončnicatedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja