Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za marec

Regrat z jajčkom in pirejem (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Na plano je pokukal regrat, ponekod se že veselijo čemaža. Privoščili si ju bomo v družbi sestavin, ki so vedno na voljo.

Ponedeljek: Popaj malo drugače

To je vsakdanja, preprosta in čudovita jed, za katero vam ne bo treba letati v trgovino po zamrznjeno špinačo.

image_alt
Legendarno kosilo malo drugače: pire, jajce na oko, namesto špinače pa še nekaj boljšega

Torek: Riž s piščancem

Zelo cenimo odlike prave italijanske rižote, a tako pripravljenega riža, ki je bil v otroštvu pogosto na naših krožnikih, tudi ne gre podcenjevati.

image_alt
Riž s piščancem, kot so nam ga kuhale mame in babice (VIDEO)

Sreda: Pita s porom

Lažjo različico dobite, če polovico smetane nadomestite z mlekom, bogatejšo pa, če med por zamešate koščke slanine ali klobase.

image_alt
Krhka pita s porom

Četrtek: Regratova solata

Ste tudi vi navajeni regratovo solato jesti »na toplo«? Tale je veliko, lepo, poceni in izdatno kosilo.

image_alt
Topla regratova solata: nov recept, ki ga boste pogosto pripravljali

Petek: Čemaževa juha 

Za privezovanje duše. Pa tudi prijetno kosilo za postni čas.

image_alt
Čemaževa juhica s krompirjem

 

Datum Objave: 3.3.2025 ob 08:03

Več iz te teme:

kosiločemažregrat

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.