Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za teden, ki je pred nami

Prišel je čas za jagodne cmoke (Foto: Eva Legiša)
Odpri galerijo
A+   A-
Veliko zelenjave, veliko svežine, ki že naznanja poletje, in drobnjak, ki pridno poganja na naših vrtovih. Dober tek in dober teden!

Ponedeljek: Vajeni smo, da zelenjavno juho pripravimo tako, da zelenjavo narežemo na enakomerne kocke ali pa zelenjavo ob koncu kuhanja pretlačimo s paličnim mešalnikom. A ta juha je malo drugačna, saj vsebino narežemo na trakove. Zakaj?

image_alt
Zelenjavna juha malo drugače

Torek: Radi kuhamo testenine, ki se pogreznejo v slastne omake, takšne, ki bi jih še s kruhom pomazali. To je recept za takšno hitro in enostavno.

image_alt
Testenine v drobnjakovi smetani

Sreda: Tako pripravljeni se ne razkuhajo, zato le pogumno zavihajte rokave in razveselite vse za mizo.

image_alt
Jagodni cmoki s presenetljivo sestavino

Četrtek: Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.

image_alt
Hitro in preprosto kosilo: piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)

Petek: Losos iz pečice s špinačo in krompirjem

Da bo šlo kuhanje hitreje, svetujemo, da vnaprej pripravite vse sestavine (opečete lososa, skuhate krompir, blanširate špinačo), pozneje pa jih zložite v model in spečete. Mogoče bo treba dodati kakšno minuto peke, saj se morajo sestavine še ogreti.

image_alt
Losos iz pečice s špinačo in krompirjem

Datum Objave: 20.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

kosilojagodni cmokidrobnjak

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.