Odprta Kuhinja

3 preprosti načini, da okrasite torto brez slaščičarskih pripomočkov

Odpri galerijo
A+   A-
Doma lahko brez posebnih pripomočkov naredimo čudovite torte. Saj veste, da med karanteno ne bi bil prikrajšan prav noben slavljenec.V času karantene se doma marsikdo prvikrat loteva kuharskih podvigov in verjamemo, da ste se mnogi v teh dneh lotili tudi kakšne torte. Domača priprava slavnostne sladice lahko požene strah v kosti marsikateremu še tako izurjenemu hišnemu chefu, a v resnici se je nikakor ni treba bati. Je pa res, da se moramo pri peki sladic veliko bolj vestno držati gramov in mililitrov. Treba pa bo vklopiti tudi čut za estetiko, saj si želimo, da bi bila torta lepa, kajne?

Če niste ravno izurjeni slaščičarji, na domačih tortah ne bomo pričakovali ravno dekorativne umetnosti. A ker je manj včasih veliko več, tokrat spodaj naštevamo načine, kako minimalistično okrasiti domače torte in kolače. Brez posebnih slaščičarskih pripomočkov in v nekaj čisto preprostih potezah s kuhinjskimi rekviziti, ki jih imate že doma.

Kremne luske


Če pripravljate torto za najmlajše slavljence, jo verjetno želite čim bolj pisano okrasiti. Nam se je zdela odlična ideja s kremastimi luskami, za katere potrebujemo le papir za peko ali vrečke za zamrzovanje in žlico. Pomaga pa nam tudi ravnilo. Natančen postopek si lahko ogledate v spodnjem videu.

https://www.youtube.com/watch?v=8yJve9gHYII

--

Črte in zavojčki


Navadno kremo na torto mažemo s spatulo, saj na ta način lahko naredimo zelo enoten premaz. Če pa si na njem želimo vzorcev, bodo naše najboljše pomočnice žlice in vilice. V spodnjem videu si lahko ogledate, kako z njimi narisati različne vzorce.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFQYjE2s7-A

--

Dekadentna torta


Z žlico pa lahko ustvarimo tudi izredno razkošno torto, če uporabimo tehniko zavojčkov oziroma vrtincev, s katerimi bomo torti dodali volumen. V spodnjem videu si lahko ogledate, kako preprost je postopek. Piko na i pa lahko dodate s kakšnim svežim cvetom na vrhu, ali pa celo kakšno otroško igračo ali figurico.

https://www.youtube.com/watch?v=6jnxIzRgM7w
Preberite še:  Obrnjena rulada, ki postane vertikalna torta (VIDEO)

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 9.11.2020 ob 08:11

Več iz te teme:

tortaokraševanje torteokraševanjedekoriranje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.