Bottura navdušuje z dobrodelno kuharsko knjigo, v kateri najdemo tudi recept Ane Roš
![Slavni italijanski kuhar Massimo Bottura in naš Luka Jezeršek sta na Pogačarjevem trgu pripravljala hrano s filozofijo nič zavržene hrane. Ljubljana, Slovenija 26.maja 2017.[Bottura Massimo,kuharji,chefi,kuhanje,hrana,Odprta kuhinja,portreti,Ljubljana,Slovenija]](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231026/1554468.max-1280x1280.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Še ne dolgo nazaj smo z enim najboljših chefov na svetu poklepetali za Odprto kuhinjo, tokrat pa nas je razveselil z novico o novi knjigi z naslovom Kruh je zlato (Bread is Gold).
Ko tako velika imena svetovne kuharije, kot je prisrčni Italijan Massimo Bottura, izdajo novo knjigo, med kulinaričnimi navdušenci dobesedno zašelesti od navdušenja. Kako šele, ko chef zakuha knjigo z druščino ostalih svetovnih kuharskih eminenc, kot so Alain Ducasse, Alex Atala (D.O.M.), Ferran and Albert Adrià, Gastón Acurio (Astrid y Gaston), Jessica Murphy (Kai Cafe & Restaurant), , Alice Delcourt (Erba Brusca), Michel Troisgros (Maison Troisgros)? Najlepše pri tem pa je, da med vsemi 45 sodelujočimi imeni najdemo tudi našo Ano Roš.
Katero jed je Roševa prispevala, še nismo izvedeli, vemo pa, da so vsi recepti in zgodbe, ki jih Bottura naveže nanje, nastali za njegov skupnostni projekt tako imenovanih kuhinj reffetorio, v katerih so glavne sestavine pravzaprav hrana, ki bi jo sicer zavrgli, obroke pa se postreže večinoma revnim. Kuhar navdušeno opisuje osebne izkušnje, pripetljaje in spomine, ki so v družbi sodelujočih kuharjev nastali ob kreiranju receptur in postreže s fotodokumentacijo zakulisja vseh teh dogodkov in sodelovanj.
https://www.youtube.com/watch?v=Vz5lK5lzqYY
V knjigi poleg zgodb najdete 165 izjemnih, a enostavnih receptov iz navadnih sestavin, ki vam bodo olajšali vsakodnevno spopadanje s pomankanjem idej pri kuhanju kosila ali večerje. Najboljše pri tem pa je, da boste z nakupom knjige Botturi pomagali pri uresničevanju njegovega poslanstva v želji nahraniti lačne na planetu in ustanoviti tisoč skupnostnih kuhinj širom po svetu.
Knjigo lahko naročite na tej povezavi.
Naslovna fotografija: Jure Eržen/Delo
Preberite še: Bottura: Brez etike kuhinja nima lepote, tehnologija pa vrednosti
Datum Objave: 23.11.2017 ob 18:11