Odprta Kuhinja

FOTO: Matejina kuhinja, v katero se boste zaljubili

Odpri galerijo
A+   A-
Kuhinja je pri nas gurmanih osrednji prostor, v katerem preživimo najlepše trenutke. Veliko nam pomeni, da odraža nas in naš življenjski stil. Mateja Hojnik iz Maribora obožuje romantiko, belino Skandinavije in toplino podeželja. Skozi bele čipkaste zavese smo pokukali v njen najljubši kotiček, ki postaja pravi hit na družbenih omrežjih. Kakšen navdih za vse zasanjane duše.Vsi, ki radi odtavate v svoj pravljični svet med občudovanjem prelepih fotografij stanovanj in opreme na družbenih omrežjih, ste mogoče že naleteli na facebook skupino Ustvarjamo s srcem: Ideje pri dekoraciji in opremljanju. To je skupnost, ki je v manj kot letu dni pridobila več kot 13 tisoč podobno mislečih članov. Ta spletni kotiček je ustvarila Mateja (ki postane zelo strastno razpoložena, ko gre za podrobnosti v prostoru), da si lahko ljubitelji lepe notranje opreme izmenjujejo ideje, fotografije in namige. Nastal pa je tudi že blog Ljubki dom, na katerem avtorica deli vse svoje praktične podvige pri opremljanju svojega lepega domačega ognjišča v stilu »naredi sam in z malo denarja«. Izpostavimo nekaj njenih najljubših elementov v kuhinji in jedilnici, ob katerih vas bodo zagotovo zasrbeli prsti, da jih poustvarite. Prihodnji teden pa bomo na portalu Delo in dom podelili še njene praktične ideje, s katerimi je polepšala preostali del stanovanja.

Kuhinjska polica


Kaj menite, koliko je Mateja odštela za ta lep kuhinjski detajl, ki najprej pade v oči in delovni kotiček naredi drugačen, bolj poseben, po meri posameznika. Lahko jo obrnemo navzgor ali navzdol, pod polico pa je lastnica pritrdila še lično obešalo, na katerem razobesi trenutno najljubše skodelice, začimbe in kakšen dekorativni element. No, vrnimo se k ceni. Presenečeni boste. Bila je pičlih 30 evrov. Če bi jo Mateja kupila v sklopu kuhinje, bi jo udarili po žepu za kar 300 evrov, a se je znašla in odšla v nizkocenovno trgovino s pohištvom in domov odnesla skorajda enako različico za veliko manj denarja.

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa

Ploščice


Mateja je že od malega vedela, kakšna bo njena kuhinja. In končno je pred slabim letom napočil čas, da se ji je vizija uresničila. Bela podeželjska kuhinja s ploščicami vintage izgleda. Pravzaprav gre za maroški vzorec modrih odtenkov, ki prostor poživijo kot nasmeh polepša človeka.

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa

Veja namesto svetilke


Mlada družina (Mateja tukaj živi še s partnerjem in sinkom), se je morala hitro preseliti v novo stanovanje, zato ob prenovi ni bilo časa, ki bi ga mojstri lahko namenili premiku elektroinštalacij. Jedilna miza je tako ostala brez svetilke, Mateji pa se je zdelo, da zato v prostoru nekaj manjka. Nekaj, kar pritegne pozornost, miza je vendarle tako pomemben del v naših življenjih. Pa je našla vejo, jo očistila, prebarvala in nanjo razobesila narobe obrnjene svečnike ter steklene kozarčke, v katerih so enkrat cvetlice, drugič svečke ... Za veliko noč so na njej viseli stekleni pirhi, za božič majhne svetilke. Fantastična ideja, ki tako polepša dom.

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa

Babičin servis


Porcelan, ki je v njeni družini že kar 70 let. Matejo spominja na babico in v prostor vnaša dodatno toplino. Shranjen v pleteni košari izgleda še bolj imenitno, kajne?

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa

Najljubši recept za torto


Zdaj pa še najslajši del. To je recept, ki nas je izjemno razveselil, kajti ugotovili smo, da ga je Mateja našla na blogu Midva kuhava, katerega avtorja, to sta Tjaša in Blaž, sta tudi kulinarična ustvarjalca. Dovolila sta, da z vami podelimo ta fantastičen recept za cheesecake torto brez peke, ki ga je Mateja malce spremenila: za dno je uporabila ovsene kekse, za preliv pa je namesto izdelave pasijonkinega preliva in želeja kupila kar rdeči preliv za torte. Poglejte, kakšna lepa dobrota je nastala! Dekle ima res roko za lepe stvari, se strinjate? Recept najdete tukaj. 
Priporočamo še: Prej in potem: čudovita kuhinja mladega para iz Ljubljane

Fotografije: Sonja Ravbar

Datum Objave: 29.5.2019 ob 14:05

Več iz te teme:

dekorkuhinjaploščiceMateja Hojnikkuhinjska policababičin servis

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.