Kako pripraviti surovo piškotno testo, ki ga lahko pojeste
Odpri galerijo
A+ A-
Odličen posladek za vse tiste, ki imate radi piškotno testo.
Pred kratkim smo odsvetovali uživanje piškotnega testa, saj se lahko zaradi surovih sestavin okužite s katero od bakterij, ki vam pokvari praznične načrte. Danes pa vam serviramo namig, kako vseeno uživati v precej podobnem, a varnem posladku.
Recept za jedilno piškotno testo smo zasledili na portalu Huffingtonpost in se ga seveda odločili deliti z vami. Z veseljem ga bomo preizkusili, saj je poleg odličnega okusa, primeren tudi za tiste, ki sicer ne smejo uživati glutena in živalskih proizvodov, vsebuje pa tudi veliko beljakovin in vlaknin. Skratka, zmagovalna kombinacija, ki bo navdušila vse tiste, ki med peko piškotov radi malce testa poizkusijo kar na žlico.
Za pripravo nekaj porcij zdravega približka piškotnemu testu boste potrebovali spodnje sestavine in malce pomoči multipraktika. Posladek pa je tudi odlično božično darilo za vse oboževalce piškotnega testa.
Sestavine
- 1 pločevinka čičerike brez lupine
- 115 g arašidovega masla
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 3 ščepci soli
- 170 g javorjevega sirupa
- 55 g kokosovega sladkorja
- 2 veliki žlici ovsenih kosmičev
- 65 g mandljeve moke
- 50 g čokoladnih mrvic ali sesekljane čokolade
Priprava
1. V multipraktik stresite ovsene kosmiče ter jih zmeljite, da nastane moka.
2. Dodajte čičeriko, arašidovo maslo, vaniljo, sol, javorjev sirup, kokosov sladkor in mandljevo moko. Mešajte 5 minut, da nastane gladka zmes.
3. Zmesi dodajte čokoladne koščke in premešajte z žlico. Postavite v hladilnik.
4. Po približno pol ure se že lahko pričnete sladkati!
Nasvet: Če v trgovini ne boste našli že olupljene čičerike, naj vam priskočimo na pomoč. Odcejeno čičeriko raztresite na čisto in suho kuhinjsko krpo, vse skupaj zavijte in z rokami podrgnite po krpi, kot bi si želeli obrisati roke. Tako boste ustvarili trenje, ki bo čičerike dobesedno sleklo.
Priporočamo: Tri praznične sladice Rachel Allen iz nove knjige Vse sladko
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 21.12.2018 ob 07:12