Odprta Kuhinja

Korak pri peki štrudlja, na katerega ne bi pomislili

Fotografija: Koval Nadiya/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Stavimo, da si ga boste na ta način privoščili večkrat!


Štrudelj je tista sladica, ki se najbolj prileže po nedeljskem kosilu. Ravno prav sladek zavitek je pika na i družinskemu druženju, več tradicije kot ima recept, po katerem je pripravljen, boljši je. No, takšna naj bi bila vsaj pravila.

Kljub mnogim modernim bližnjicam se tako pri pripravi domačega štrudlja poskušamo spomniti čim več nasvetov, ki nam jih je nekoč zaupala babica, da bi bil končni rezultat čim bolj podoben njenemu. Ne posegamo po že narejenem testu, ampak ga poskušamo narediti sami. Merimo temperaturo vode, da bi se testo lepo razvleklo in tako naprej. A ker nam držanje vseh teh pravil vzame kar nekaj časa, tudi celotna priprava traja precej dolgo.

Prihranimo na času, ne kompenziramo pri okusu


In ravno časa nam v današnjih časih pogosto primanjkuje. Zato v želji, da bi bil zavitek točno tak kot mora biti, prelagamo njegovo pripravo na takrat, ko bomo imeli časa na pretek. In tako ga pripravimo precej manjkrat kot bi si želeli. No, na se to v prihodnosti ne bo več dogajalo in bo v vašem domu po štrudlju zadišlo večkrat, naj vas spomnimo na droben trik, zaradi katerega se bo zavitek na mizi gotovo znašel večkrat.

Pri tem ne bomo kompenzirali pri njegovi kakovosti. Ravno obratno. Ko si bomo za pripravo vzeli čas, bomo naredili res popolnega. Le v večjih količinah! Naš predlog je namreč ta, da še surovo kačo zavitka zamrznete. Na ta način ga lahko pripravite na zalogo in ga imate vedno pri roki za takrat, ko vam zadiši sladica.

Ko se boste prihodnjič lotili priprave štrudlja, pripravite večjo količino. Ko ga zavijete, ga ovijte še v prozorno folijo in položite v zamrzovalnik. In ko boste naslednjič želeli posladkati svoje obiske ali pa sebi privoščiti grižljaj domačnosti in nostalgije, folijo le odvijte, še zamrznjen zavitek postavite v pečico in že čez nekaj minut bo v vaši kuhinji zadišalo, kot da je nedelja.
Preberite še: Najboljši jabolčni štrudelj z domačim vlečenim testom (VIDEO)

Fotografija: Koval Nadiya/Getty Images
Datum Objave: 10.10.2023 ob 10:10

Več iz te teme:

zamrzovanjejabolčni zavitekštrudelj

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.