Odprta Kuhinja

Michelinov chef: Kuhanje v karanteni z Massimom Botturo

A+   A-
Se sprašujete, kaj počne v karanteni naše uredništvo? Kuha!Kako se znajdete v karanteni? Mi smo preuredili že vse omare, pospravili hišo in pobrisali ves prah. In pogledali vse novice. A kljub temu, da smo doma, potrebujemo nekaj, da malce spočijemo možgane. Kuhanje, seveda!

Ker v tem času restavracije ne delujejo, doma sami pripravljamo čisto vse. Od kruha, kvasa do posebne kave za lepši dan, pa enolončnice in domače vlečeno testo. Čas, ko smo omejeni le na območje med štirimi stenami, je seveda treba nekako porabiti. Mi smo se odločili, da ga izkoristimo za osvajanje in  izpopolnjevanje kuharskih veščin in pripravo slastnih grižljajev za naše najdražje. In zase, seveda.

Chefi v domačih kuhinjah


Ker so gostinski lokali zaprti, imajo v tem času prosti čas celo chefi, ki sicer veljajo za precej zaposlene. Kot lahko vidimo na družbenih omrežjih, čas po večini preživljajo z družino in čeprav jim ni treba v službo, večino dneva še vedno preživijo v kuhinji.

Pisali smo že, da nas kuharije virtualno uči slovenski chef Uroš Štefelin, kuhamo pa lahko tudi z nekaterimi drugimi slovenskimi chefi. Kaj pa če vam povemo, da se lahko v času karantene učite od enega najboljših kuharjev na svetu? Od samega Massima Botture, ki bi ga težko opisali brez presežkov?

In res se lahko! Tudi Massimo namreč čas preživlja v karanteni in seveda, tako kot mi, ne more brez kuhinje. Zato se je odločil, da svoje znanje brezplačno deli z vsemi domačimi chefi, ki si želijo svoje kulinarične sposobnosti dvigniti na višji nivo.Massimo se tako vsak dan javlja iz svoje kuhinje in nas nauči nekaj novega. Kuharskim epizodam, kjer se boste naučili veliko novega, hkrati pa bili deležni Massimove pozitivne energije, se lahko pridružite na instagramu. Do danes nas je Bottura že naučil pripraviti pravi bešamel, japonsko juho in pomarančno marmelado. Kaj pa bo kuhal danes? Preverite na instagramu ob osmih zvečer!
Preberite še: Slovenski kuharski mojster bo te dni delil video recepte

Fotografija: Arhiv
Datum Objave: 20.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

massimo botturachefkarantena

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.