Odprta Kuhinja

Najlepša darila iz kuhinje, ki vam ne bodo vzela veliko časa

Female hands pouring orange jam into glass jars for Christmas gifts
Odpri galerijo
A+   A-
Idej ni nikoli preveč, še posebno ne v zadnjih urah, ko se bliža obdarovanje. Doma narejena darila so nadvse priljubljena in tako je tudi prav, saj vanje vložimo svoj čas, trud in lepe misli.


Da pa se svojih dragih vseeno ne boste spomnili v zadnjem hipu, vam že zdaj ponujamo nekaj izvrstnih domislic za darila iz kuhinje, po katerih zadiši pri naših avtorjih, zadolženih za razvijanje dobrih receptov. Nič ne boste zgrešili, če jih preprosto kopirate v celoti.



Čokoladno obliti praženi lešniki


Mirjam Grilc je razmišljala o darilih iz kuhinje za uživanje, sledila so vprašanja: kaj ima daljši rok uporabe, kaj bo izvabilo prijetne občutke in bo primerno za aranžiranje. Na misel so ji prišli praženi lešniki, ki med pripravo tako omamno dišijo. Greh bi bil izključiti čokolado, kajti radi jo imajo vsi, zato je pražene lešnike oblila s čokolado in nastala je prava slaščica.

ni podpisa
ni podpisa

Praznični sirup z okusom medenjakov


Brez začimbnic za medenjake praznikov ni, vsaj pri Mirjam Grilc, in zakaj uživati le v piškotih, ko pa so uporabne še na veliko drugih načinov. Sirup, narejen iz medenjakovih začimbnic, je odličen dodatek čaju, kavi, vroči čokoladi, kakavu, lahko popestri vaflje, palačinke in še kakšno idejo boste dobili, ko ga boste pokusili.

ni podpisa
ni podpisa

Karamele z arašidovim maslom


Karamele spominjajo na otroštvo, a ne tak­šne z arašidovim maslom, te so »modernejše« in so zaradi okusa po arašidih všeč mlajši generaciji.

ni podpisa
ni podpisa


Priprava daril doma je lahko darilo tudi za nas same, saj se ob tem prijetnem delu lahko umirimo in razmislimo o stvareh, za katere si je konec leta treba vzeti nekaj časa. Lahko je družabno in k delu pritegnemo bližnje in prijatelje ter z njimi preživimo dragocene trenutke. Prednost je tudi, da so darila unikatna, cenejša, hkrati spodbujajo še kreativnega duha.

Kristina in Mitja (Vibrant Plate) sta se poglobila v tri svoja najbolj priljubljena darila iz kuhinje


Preprosto, hitro, bolj zdravo, predvsem pa veliko bolj osebno kot karkoli, kar je mogoče kupiti. In v tem duhu smo se tudi pogovarjali: o sestavinah in receptih, ki nam ne pridejo prav samo v kuhinji.

Medena granola z brusnicami in belo čokolado


Granolo pripravljata za domače vsako leto, to pa je slastna različica, ki se lepo poda na jogurt ali sadje, odlična pa je tudi kot prigrizek. Kako bo postala darilo? Poiščite lepe kozarce za vlaganje, pokrovčke pa prekrijte z lepim zavijalnim papirjem ali kosom blaga, okoli zavežite okrasno pentljo in obdarovanje se lahko začne.

ni podpisa
ni podpisa


Namaz s praženimi lešniki in temno čokolado


Ni ga junaka, ki se ne bi iz dna srca razveselil te mešanice čokolade in praženih lešnikov. Eksperimentirajte z dodatki začimb, da v recept vnesete osebno noto.

ni podpisa
ni podpisa


Praženi mandlji z javorjevim sirupom in cimetom


Zamislite si obdarovanca, ki se, ko odpre to darilo, preseli na najlepša prizorišča prazničnih sejmov. To je namreč vonj praženih mandljev, ki nas spremlja, ko obiščemo božično vzdušje prestolnic.

ni podpisa
ni podpisa


 

Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 16.12.2019 ob 19:12

Več iz te teme:

mandljigranolalešnikidarilamedenjakisirupcvetni sirupbožična darila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja