Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Prvi poletni vikend in kar dobrega zraven sodi.Marsikdo reče, da je voda najboljša pijača. Ja, srečni smo lahko, da jo pri nas lahko pijemo iz pipe. A kljub temu jo kupujemo v plastenkah. Dušimo se v plastiki, bojimo se prihodnosti, prikimavamo, da je res tako, in zraven držimo v rokah plastenko vode ali soka, ki smo ju kupili maloprej. A da se tudi drugače. Kar na domačem kuhinjskem pultu lahko v steklenem kozarcu naredimo osvežilno fermentirano pijačo. Potrebujemo le vodo iz pipe, kos ingverjeve korenine, sladkor, limono, in fermentirana ingverjeva limonada je tu!

Ajdovi falafli z avokadom in rdečim zeljem ter maroška solata s kuskusom, piščancem in pistacijami sta le dva izmed privlačnih receptov Saša Šketa. V našem tedenskem jedilniku jih je nanizal še pet in tudi na sladkosnede ni pozabil: bananine palačinke z mislijem, grškim jogurtom in medom so kot nalašč za poletne dni.

Pivo ni le odlično za žejo, vmešamo ga lahko tudi v čokoladni kolač. Za vse nejeverne Tomaže objavljamo izvrstni recept v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …
ni podpisa
ni podpisa

Preberite še: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 21.6.2019 ob 15:06

Več iz te teme:

napovednikOkusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja