Odprta Kuhinja

Nov trik za lupljenje krompirja v treh potezah

Odpri galerijo
A+   A-
Še en trik smo odkrili na spletu! Tokrat za lupljenje krompirja. Prepričani smo, da ga boste ob prvi priliki preskusili tudi sami.Brez krompirja ne moremo, to smo ugotovili že kar nekajkrat. Z njim pripravljamo toliko jedi, da bi jih lahko naštevali skoraj v nedogled in ni čudno, da ga lahko označimo za nekakšen steber slovenske kulinarike. Ne glede na to, ali pripravljamo praženega, pire ali pa ga bomo zmešali v kakšno enolončnico, je najprej treba narediti en malce nadležen korak. Znebiti se olupka. Na srečo smo na spletu spet našli nov trik, ki nam bo olajšal še to področje življenja. Gre pa takole.

Krompir položimo na pult tako, da leži na boku. Z nožem po olupku zarežemo črto in vrtimo krompir, dokler se črta ne poveže. Krompir nato položimo v vrelo vodo in ga kuhamo, toliko časa, kolikor nam veli recept. (Prednost kuhanja krompirja v olupku je na srečo tudi ta, da bo imel več okusa, kakor, če bi ga kuhali brez.)

Ko je krompir kuhan, ga moramo samo še olupiti. To naredimo tako, da ga primemo na obeh straneh črte, ter potegnemo za olupek. Sredico bomo tako dobesedno slekli! Da si boste proces lažje predstavljali, priporočamo, da si ogledate spodnji video.

https://www.youtube.com/watch?v=8cCX7ioBEyU&feature=emb_title

Po ponovnem ogledu videa sploh ne moremo verjeti, da se tega nismo domislili že prej. Tako preprosto je namreč in tako logično. Seveda pa pazite na svoje roke. Nikar ne poskusite sleči vročega krompirja, temveč ga najprej malce ohladite ali pa si pomagajte s hladno vodo. Spodaj pa dodajamo še nekaj receptov s krompirjem za navdih.
Krompir v zevnici: obrok, ki je slovenska superhrana

7 najboljših receptov s krompirjem, ki ste jih radi pripravljali v preteklem letu

Kako narediti najbolj hrustljav ocvrti krompirček

Preberite še: Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)

Fotografija: KarpenkovDenis/Getty Images
Datum Objave: 17.2.2021 ob 08:02

Več iz te teme:

krompirlupljenje krompirja

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.