Odprta Kuhinja

Novi trend: mini palačinke, ki so obnorele svet

Odpri galerijo
A+   A-
Še dobro, da imamo družbena omrežja! Tako smo odkrili tudi te odlične palačinke.



Kaj si najraje privoščite za zajtrk? Kosmiče ali palačinke? No, po novem si lahko privoščite kar oboje na enkrat in to na enem krožniku oziroma v eni skodelici. Najnovejši kulinarični trend, ki je popolnoma obnorel družbena omrežja, se namreč imenuje »cereal pancakes«, kar bi lahko prevedli v nekakšne palačinke v velikosti kosmičev. Mini palačinke so namreč tako zelo majhne, da jih lahko dobesedno stresemo v skodelico, prelijemo z mlekom in pojemo kot kosmiče. Lahko pa jih obložimo tudi s sadjem, prelijemo z marmelado in drugimi dodatki, ki se podajo k palačinkam.


Kako jih pripravimo?


Najboljše od vsega je, da takšne palačinke gotovo že znate pripraviti. Trik namreč ni v posebnem receptu, temveč v njihovi velikosti. Uporabite lahko svoj najljubši recept za palačinke, katerega že poznate, če pa ste v peki palačink novinec, si lahko pomagate s katerim izmed spodnjih receptov.

Kultne jedi: puhaste ameriške palačinke


Petminutne palačinke


Recept torej imamo, potrebujemo le še ponev in prazno plastenko vode. Maso za palačinke bomo namreč prelili vanjo, še prej pa bomo v njenem pokrovčku naredili luknjo, skozi katero bomo kapljali maso na ponev. Pravzaprav je bistvo mini palačink, da maso na ponev doziramo v kapljicah, ki jih nato hitro obrnemo, da se zapečejo še na drugi strani. Dobili bomo mini palačinke, ki jih ne bo potrebno zvijati ali mazati z marmelado. Vse dodatke, ki jih želimo zaužiti, le primešamo v posodo pečenih mini palačink in okusen zajtrk je pripravljen. Ali pa sladica. Morda celo sladkosneda večerja.



Da si boste pripravo lažje predstavljali, spodaj prilagamo še nekaj spletnih videov, ki vas bodo naučili mini tehnike. Služijo pa lahko tudi kot predlog za serviranje in kombinacije okusov, ki sodijo k palačinkam.






Poizkusite še: Hitro pripravljena jagodna pena

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.5.2020 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: