Odprta Kuhinja

Preprost način, kako rešiti preveč stepeno smetano

Odpri galerijo
A+   A-
Se vam je zalomilo? Brez skrbi, preveč stepena smetana ni za v smeti!Skoraj težko si predstavljamo torto brez smetanastega nadeva in redko pojemo kos brez slastnega oblaka stepene smetane ob njem. In čeprav gre za precej vsakdanjo stvar, se včasih v kuhinji zatakne celo pri na videz najlažjem opravilu – stepanju te mlečne kreme.

Včasih se držimo za glavo in si pulimo lase, češ, kako nam lahko uspe rahel biskvit, pri običajnem stepanju smetane pa se nam zalomi? Situacijo razumemo in vemo, kako zelo obupna se zdi, a na srečo obstaja zanjo popolnoma preprosta rešitev.

Seveda moramo najprej doreči, kako dolgo ste stepali smetano. Če ste bili tako nepozorni, da je nastalo trdno maslo, je najbolje, da obupate in ga namažete na kruh. A na srečo po navadi svojo napako opazimo že precej prej in jo lahko popravimo v dveh sila preprostih potezah. Vse, kar potrebujemo, je spatula in nekaj kapljic še ne stepene smetane.

Najprej v prečvrsto zmes vlijte jedilno žlico tekoče smetane ter jo s spatulo previdno vmešajte. Če še vedno ni videti, tako kot bi morala, je dodajte še malo, dokler ne dobite želene gostote. V nasprotnem primeru, torej, če se vam je vlije preveč, pa si pomagajte z nekaj dodatnimi zamahi z metlico za stepanje, dokler smetana ne dobi želene teksture.

Voila, težava rešena!

Naslovna fotografija: Thinkstock

Datum Objave: 23.7.2020 ob 08:07

Več iz te teme:

nasvetikuhanjetrikistepena smetana

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.