Odprta Kuhinja

Super trik, kako med kuhanjem brez težav slediti receptu

Motortion/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Obožujemo kuharske knjige, a včasih nam rokovanje z njimi med kuhanjem povzroča težave.


Končno se je malce ohladilo in spet se nas je polotila želja, da se vrnemo v kuhinjo. Pred nami je deževen vikend in z veseljem se bomo preizkusili v pripravi kakšnega novega recepta, morda celo poškilili v katero izmed kuharskih knjig. In ko smo ravno pri knjigah, se tudi vam dogaja, da včasih med vsemi sestavinami in posodo na pultu zanje zmanjka prostora?

Na tiktoku smo pred kratkim našli odličen trik, kako prihraniti nekaj dodatne delovne površine v kuhinji oziroma, kam postaviti kuharsko knjigo, da nam med pripravo recepta ne bo v napoto. Pravzaprav gre za precej smešno zvijačo, za katero bomo potrebovali obešalnik s ščipalkami, kakršnega navadno uporabljamo za obešanje hlač in kril.Kuharico odpremo na strani, katere recept nas zanima, nato pa stranice s ščipalkami pritrdimo na obešalnik. Slednjega nato obesimo na ročaj omarice in tako bomo imeli napotke za pripravo ves čas na višini oči ter jih bomo lahko ošvrknili kadarkoli bo to potrebno.

Če je knjiga pretežka, se bo seveda treba znajti drugače. Lahko jo naslonimo ob steno kuhinje, pred njo pa postavimo težak predmet kot je na primer vinska steklenica. V nekaterih trgovinah pa smo zasledili celo rezalne deske, na katere je pritrjeno stojalo ali pa imajo vrezane reže, kamor lahko postavimo kuharico.
Preberite še: Čas je, da temeljito očistite lesene kuhalnice s tem trikom

Fotografija: Motortion/Getty Images
Datum Objave: 12.8.2022 ob 17:08

Več iz te teme:

kuharska knjigaknjigakuharica

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.