Odprta Kuhinja

Tako bodo umešana jajca bolj kremasta brez dodatnih sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Še en trik za umešana jajca, si boste mislili. Tudi mi smo bili skeptični, a ta so res nekaj posebnega, obljubimo.O jajcih smo na Odprti kuhinji res že veliko pisali, a si ne moremo kaj, da ne bi ponovno načeli teme o perfektnem zajtrku. Navsezadnje govorimo o, po mnenju mnogih nutricistov, enem najbolj polnovrednih živil na svetu, zato ni čudnega, da si ga naše telo zaželi že navsezgodaj zjutraj. Ker si jajca res pogosto privoščimo za prvi obrok v dnevu, je dobro, da poznamo čim več različnih receptov in načinov priprave zanje. Danes jim sicer ne bomo dodajali nobenih posebnih sestavin, bomo pa izboljšali njihovo teksturo. Ah, da ne pozabimo: o umešanih je govora tokrat!

Umešana jajca so morda najbolj klasičen način priprave tega živila, danes pa jih bomo naredili na nekoliko nekonvencionalen način. Naš cilj je, da bo njihova tekstura še bolj kremasta kot sicer, to pa bomo dosegli brez dodatka drugih sestavin. Namesto, da bi rumenjake in beljake poenotili z žvrkljanjem, bomo do popolne teksture prišli s pomočjo blenderja. Ja, tale kuhinjski pomočnik je res od sile. Potrebovali pa ga bomo le nekaj sekund.

Postopek?


Čisto preprost. Poljubno količino jajc ubijemo v blender in jih pri najmanjši hitrosti miksamo tri do pet sekund. Dokler ni celotna zmes v posodi popolnoma enotne barve in ima nekaj mehurčkov, torej. Nato segrejemo ponev s kocko masla, nanjo vlijemo jajca in jih vmešamo s spatulo. Želimo si, da bodo posamezni kosci veliki za približno velikost dvoevrskega kovanca in se izogibamo, da bi jih preveč nadrobili. Pazimo tudi, da jajc ne posušimo in to bomo dosegli pri majhni do zmerni jakosti ognja na štedilniku. Druge umetnosti pa pri tem receptu ni, še zavojček z mlinčkom soli in popra in odličen zajtrk je nared.

Pa da se ne boste preveč trudili s pomivanjem. Tule dodajamo še nasvet, kako najhitreje očistiti blender!
Preberite še: Tako pripravljena jajca bodo postala vaš najljubši zajtrk

Fotografija: Brandl Michaela/Getty Images
Datum Objave: 15.3.2021 ob 08:03

Več iz te teme:

blenderumešana jajca

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.