Odprta Kuhinja

Tako očistite nadvse umazan kuhinjski pripomoček, na katerega ne bi niti pomislili

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Odpirača za konzerve ne uporabljamo pogosto, zato večkrat pozabimo, da ga je treba natančno očistiti.Čeprav najraje kuhamo s svežimi sestavinami, tu in tam vseeno ne moremo brez živil iz konzerve. Naj bo to paradižnikova mezga, ki je tako odlična v omaki za testenine, breskov kompot ali pa rdeči fižol, ki ga stresemo k solati. Večina konzerv ima danes sicer na pokrovčku pritrjen odpirač, nekatere znamke pa še vedno vztrajajo pri klasičnem pakiranju. Če tako želimo priti do njihove vsebine, moramo uporabiti odpirač. Tiste klešče z nekakšnim kolescem, ki nam pomagajo odstraniti pokrov.

Vsem znani pripomoček za odpiranje konzerv imate gotovo doma tudi sami, pa ste kdaj pomislili, kako umazan je lahko v resnici? Naj vam ne bo nerodno, popolnoma vas razumemo. Odpirač uporabimo redko, v rokah ga držimo nekaj sekund in ga nato, v najboljšem primeru, hitro splaknemo pod tekočo vodo.

Z odpiračem odpiramo različne konzerve z najrazličnejšo vsebino, a čeprav opravilo z njim opravimo nadvse elegantno, nekaj soka ali olja iz pločevinke vseeno vedno poškropi naše kuhinjsko orodje. Te tekočine se nato oprimejo kolesca v odpiraču in prihodnjič, ko ga bomo uporabili, se bodo zagotovo vsaj dotaknile sveže odprte vsebine konzerve.

Ker si tega seveda ne želimo, smo pobrskali za nasveti, kako se lotiti čiščenja odpirača in našli čisto preprost trik, ki ga učinkovito očisti, hkrati pa naolji tudi kolesce, da bo bolje delovalo. Za čiščenje potrebujemo le list papirja za peko in slabo minuto časa. Opravilo pa je pravzaprav precej zabavno.

List papirja za peko prepognite počez, nato pa površino prepognite še enkrat. Z odpiračem potegnite po robu prepognjenega papirja in na njem boste takoj opazili sledi vsebine konzerv, ki ste jih odprli. Nato papir še enkrat prepognite in ponovite vajo, dokler površina ne bo čista. Če je potrebno, porabite dodaten list papirja za peko.
Preberite še: Popolna priloga: pečena rdeča pesa z balzamičnim kisom

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 27.10.2020 ob 07:10

Več iz te teme:

trikkonzervepločevinkeodpirač

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.