Odprta Kuhinja

Tako preprosto doma naredimo kocke za krepitev imunskega sistema

Fotografija: sveta_zarzamora/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ideja, kako lahko v najbolj kritičnem delu leta na naraven in preprost način podpremo naš imunski sistem.


S kritičnim imamo v mislih obdobje ohladitev, ki marsikoga pogosto popelje v nadležno kihanje, kašljanje in podobne prehlajene zgodbe. Da bi se obvarovali pred raznimi virusi in bakterijami, velja kar preventivno poskrbeti za močan imunski sistem. Mi se bomo tega lotili kar v kuhinji.

Čeprav ste na našem portalu bolj vajeni receptov, ob branju katerih se vam cedijo sline, naj vas že na začetku razočaramo, da današnji rezultat nikakor ne bo tako okusen. Bo pa izjemno zdrav. In hitro spravljen skupaj.

Brez skrbi, ne bomo rabili farmacevtske opreme. A brez blenderja in modelčka za ledene kocke pa vendarle ne bo šlo. Od zdravilnih učinkovin bomo s tržnice ali trgovine morali prinesti same dragocene zaklade narave. Vitaminsko bombo bomo namreč pripravili iz korenčka, ingverja, limone, pomaranče, medu, kurkume in popra. Vse skupaj bomo nekoliko razredčili z vodo, za dodatne vitamine pa lahko uporabite tudi kokosovo.
Očiščene sestavine bomo narezali, nato pa jih stresli v blender in zmleli v nekakšen multivitaminski gosti sok. Tega bomo nato pretočili v modelčke za led in zamrznili v zamrzovalniku. Tako bomo v nekaj minutah pripravili odlično podporo imunskemu sistemu.

Uporaba: po tri kocke prelijemo s toplo vodo in počakamo, da se ogrejejo na sobno temperaturo. Nato popijemo ali dodamo smutiju. Pa na zdravje!
Preberite še: Katera jabolka so najboljša za štrudelj

Fotografija: sveta_zarzamora/Getty Images
Datum Objave: 2.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

limonaingverkorenjeimunski sistem

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.