Odprta Kuhinja

Trik s sirom, ki ga morate spoznati še pred prazniki

Odpri galerijo
A+   A-
Če sir naribamo tako, bo pult ostal čist. To je ideja spletnega uporabnika, ki je pri zoprnem opravilu uporabil malce domišljije.


Marsikatere jedi si brez sira ne predstavljamo, radi pa ga uporabimo tudi za izboljšanje tistega, kar je na krožniku. Le kaj bi bila lazanja brez hrustljavo zapečenega vrha, pa njoki brez sirove omake, da sploh ne omenjamo, kako pusta bi bila pica, ne da bi se ob grižljaju vanjo sir razlezel na vse strani.

Vsem zgornjim jedem je torej skupna ta okusna mlečna sestavina in kadar z njo kuhamo, moramo sir navadno naribati. A to kuhinjsko opravilo marsikomu ni najbolj pogodu. Pri ribanju moramo namreč ves čas paziti na svoje prste, prav tako pa je po končanem opravilu sir po navadi raztresen po celi kuhinji. No, razen, če ste uporabili domišljijo in ribate na način, kakršnega je predstavil tudi iznajdljivi Slade Wentworth, ki je svoj trik delil v videu na instagramu.


Za kaj gre? Čisto preprosto je. Preden začnemo s strganjem sira, na spodnji del ribežna nataknemo vrečko za zamrzovanje živil. Najbolje je, če je tista s patentom na zgornjem delu, da bomo vsebino v njej kasneje lahko brez zapletov shranili v hladilnik. Nato ribežen postavimo na pult in se lotimo opravila, kot smo ga sicer vajeni.

Ko končamo z ribanjem, s podlage dvignemo strgalnik in sir bo padel v vrečko. Tako ne bo raztresen po celi kuhinji, prav tako pa bo že pripravljen na shranjevanje. Čaka nas samo še čiščenje tega pripomočka, ki ga najlažje opravimo kar takole.
Preberite še: TOP 5 sirov za kuho in peko

Fotografija: 13-Smile/Getty Images
Deloindom.si: Čudoviti in doma narejeni okraski za novoletno jelko
Datum Objave: 1.12.2022 ob 07:12

Več iz te teme:

sirribeženribanje sira

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.