Odprta Kuhinja

Trik za rezanje paradižnika, ki je to poletje preplavil splet

Odpri galerijo
A+   A-
Če si radi privoščite solato iz češnjevih paradižnikov, vam bo všeč priročnost novega trika, ki trenutno navdušuje na družbenih omrežjih.


S češnjevimi paradižniki lahko pripravimo nešteto jedi, ki pa v opisu postopka običajno zahtevajo, da male plodovke vsaj prepolovimo. Nadležno opravilo, vemo, ki pa si ga lahko olajšamo. Tukaj je trik, ki je letos dobesedno preplavil splet in bo zagotovo navdušil tudi vas!

Kupček paradižnika razrežemo v eni potezi


Posebnih pripomočkov ne bomo potrebovali, obvezni so le zelo oster nož in dva krožnika. Paradižnike enega ob drugega razporedimo po krožniku. Nato pa vse skupaj pokrijemo s še enim krožnikom, ki ga obrnemo na glavo. Z levo roko nato primemo na vrh obrnjenega krožnika, z desno pa z nožem zarežemo v prostor med njima. Slednja bosta namreč paradižnike držala pri miru, mi pa jih bomo razpolovili v le eni potezi. No, ta postopek seveda velja za desničarje, tisti, ki pogosteje uporabljate levo roko, pa naredite ravno obratno.
Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.



Prepolovljenim paradižnikom lahko dodamo mocarelo ali burrato, kakšen list bazilike in nekaj kapljic oljčnega olja in že je nared odlična solata caprese. Vmešamo jih lahko tudi v omake in pripravimo sočne testenine. Zgornji trik pa nam bo še posebno prav prišel takrat, ko bomo doma pripravljali okusno salso, paradižnikovo marmelado ali kaj podobnega.

Pogruntavščino je preveril tudi priljubljen irski kuhar Donal Skehan. Poglejte, kako je delil svoje navdušenje.
Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.


Trika se spomnite, ko boste pripravljali jagodno kupo, kajti obnese se tudi s tem sadjem.
Preberite še: Kremaste testenine iz enega lonca, ki bodo pogosto na mizi


Fotografija: kieferpix/Getty Images
Deloindom.si: Tako se znebite vodnega kamna s pipe v eni potezi
Datum Objave: 23.8.2022 ob 08:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: