Odprta Kuhinja

Trik za shranjevanje česna, ki bi ga morali vsi poznati

Fotografija: IURII BUKHTA/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Če vam gre na živce, da se priprava vsake jedi začne z nadležnim lupljenjem česnovih strokov, poskusite tole.


Česen in čebula sta tisti dve sestavini, s katerima postavimo temelj večini slanih jedi. Zato ju imamo v shrambi vedno na zalogi. A ravno, ker sta tako pogosto na tapeti, smo že malce naveličani dejstva, da se priprava vsake jedi začne z nadležnim lupljenjem. Sploh pri česnu, kjer se nam včasih res ne ljubi luščiti vseh teh majhnih strokov. No, seveda obstaja trik, kako se lahko znajdemo in nam se zdi kar uporaben!Vsakih nekaj tednov (lahko tudi mesecev) si vzemite čas in olupite ogromno količino česna. Nato ga v multipraktiku zmiksajte, da nastane pasta. To nato nadevajte v vrečke za zamrzovanje živil in jih poravnajte v ploščice, kot lahko vidite v zgornjem videu. Nato čez vrečke narišite kvadratke kot pri čokoladi, da jih boste lahko lomili po manjših koščkih. Vse skupaj nato spravite v zamrzovalnik in vsakič, ko bo recept od vas zahteval česen, iz njega vzemite ploščico česna in jo dodajte jedi.

Ne le priročno


Trik pa ima več prednosti, kot je le prihranek časa. Poleg tega, da vam strokov ne bo treba vsakič lupiti, se boste izognili tudi temu, da bi vam roke vedno zaudarjale po česnu. Tako boste po njem dišali le enkrat na vsake toliko časa, za takrat pa priporočamo tale trik, s katerim se lahko znebite neprijetnega vonja.

Prav tako je dobra stran tega trika ta, da se vam nikoli ne bo zgodilo, da bi česen predolgo čakal na vas in pognal zelene poganjke, splesnel ali postal mehak. Tudi hladilnik ne bo več oddajal neprijetnega vonja, ki vedno, ko odpremo njegova vrata, izdaja, da v spodnjem predalu že nekaj časa nismo preverili zaloge in zavrgli kakšnega olupljenega stroka.
Preberite še: TOP 15 receptov z bezgom

Fotografija: IURII BUKHTA/Getty Images
Deloindom.si: Triki, s katerimi boste odstranili neprijeten vonj iz plastičnih posodic
Datum Objave: 27.5.2022 ob 08:05

Več iz te teme:

česentriktiktokmultipraktik

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.