4 najboljši triki za čiščenje kuhinje, ki smo jih prinesli v novo leto

V preteklem letu smo marsikaj okusili in doživeli. Veliko pa smo se tudi naučili, še posebno nas je zanimalo čiščenje kuhinje.

Če bi naredili pregled preteklega leta, bi zagotovo omenili kulinariko, ki nam je med pripravo in uživanjem jedi polepšala marsikateri trenutek. Marsikaj pa smo se v kuhinji naučili tudi glede pospravljanja. 2022 je bilo preplavljeno s takšnimi in drugačnimi viralnimi pogruntavščinami, zato smo zbrali tiste, ki so najbolj navdušile vas in nas. Predvsem pa tiste, ki zares delujejo in jih bomo za čiščenje kuhinje pridno uporabljali.

Aluminijasta folija in pomivalni stroj

Z aluminijasto folijo smo imeli v preteklem letu kar nekaj dela. Naučili smo se, da lahko z njo zelo učinkovito očistimo žar in vrata pečice. Lahko pa jo tudi zmečkamo v kepo in dodamo v pomivalni stroj, da bi bil pribor bolj svetleč. Čeprav se sliši nekoliko čudno, samo trik preizkusili in zares deluje. V novem letu bo tako naš pribor še bolj bleščeč.

Ravnanje zmečkanega prta brez likalnika

Upamo, da boste v 2023 čim večkrat gostili svoje najdražje, saj je čas z njimi zares neprecenljiv. In če boste za goste pogrnili prt, ki ste ga pozabili zlikati, ne želimo, da bi se kaj preveč vznemirjali. Zato v novem letu nikar ne pozabimo na tale trik. V sušilni stroj vržemo zmečkan prt, dodamo pest ledenih kock in sušilec poženemo za 10 do 15 minut. Tkanina iz stroja res pride poravnana. Kocke ledu se namreč med delovanjem naprave spremenijo v paro in učinek je podoben, kot bi uporabili parni likalnik.

Odpravljanje neprijetnega vonja iz smeti

Kljub redni menjavi vrečk in sprotnem odnašanju smeti, se neprijetnemu vonju, ki veje iz koša, težko v popolnosti izognemo. Lahko pa poskrbimo, da nas ne bo tako močno motil. Potrebujemo eno ali dve nalepki iz filca, ki sta sicer namenjene pohištvu, da z njim ne uničujemo tal. Nanje nakapljamo nekaj kapljic eteričnega olja poljubnega vonja. Nato pa nalepko pritrdimo v notranjost smetnjaka v kuhinji. Blazinica bo oddajala prijeten vonj, ki je precej intenziven, in tako odišavljala kuhinjo tudi cel mesec.

Globinsko čiščenje lesenih kuhalnic

Če smo se pri čem v preteklem letu zdrznili, pa je bil to tudi video, ki nam je pokazal, kako umazane so lesene kuhalnice, ki jih v kuhinji vsakodnevno uporabljamo. Zato smo se odločili, da v novem zagotovo ne pozabimo na trik, s katerim jih lahko globinsko očistimo.

Preberite še: Pripomoček iz kopalnice, s katerim boste najbolje očistili pomivalni stroj (VIDEO)

Fotografija: macniak/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana