Najboljši trik: Kako očistiti žar s čebulo

Žar lahko očistite brez agresivnih čistil.

Žar ima poseben čar, sploh, če hrano na njem pečemo v dobri družbi. Pripravljanje oglja in peka mesa dajeta namreč nekakšen dopustniški občutek, slednji pa nas hitro mine, ko je žar treba očistiti. To opravilo zna biti precej zapleteno, a če uporabite pravi trik, ne bo tako težko.

Preberite še: Odličen trik za ponarejeno krhko testo, ki je hitro nared

Rešetke žara namreč lahko očistite brez agresivnih detergentov na povsem naraven in preprost način. Pisali smo že o aluminijasti foliji, za vas pa imamo še en trik. Očistite ga namreč lahko tudi s čebulo. Kos zelenjave, ki vas sicer sili v jok, vam bo v tem primeru prihranil veliko dela, pa tudi kakšno solzo. Ne verjamete? Priporočamo, da si ogledate spodnji video, nato pa trik doma preizkusite še sami. Navdušeni boste!

Kako?

Potrebujete popolnoma običajno čebulo, ki jo prerežete na polovico. Nabodite jo na vilice in z njo pričnite drgniti rešetke žara. Ne boste mogli verjeti svojim očem, kako preprosto bo z rešetk pričela izginjati zažgana maščoba! Čebula deluje še bolj učinkovito, če s čiščenjem žara pričnete, ko je ta še topel. In še dodaten plus? Čebula deluje antibakterijsko. Žar boste s čiščenjem tako tudi razkužili.

Poizkusite!

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Najpreprostejši trik za čiščenje žara
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed